X

de tot rasulElibereaza-te de tot rasul pe care l-ai tinut inabusit

Rasul este cel mai bun medicament, detensioneaza muschii si ajuta sistemul imunitar. Este antidepresiv si te incarca cu optimism chiar si in cele mai triste situatii. Totusi, aceasta pastila magica nu-ti poate fi bagata pe gat cu forta, trebuie sa vrei sa vezi partea amuzanta a vietii, sa fii pregatit sa razi zgomotos, sa te tavalesti chiar, sa te faci de tot rasul… Sa nu iti fie frica de penibil, sa spui bancuri si sa razi la bancurile altora fara nicio retinere.

Statistici de tot rasul…

Cand suntem bebelusi putem sa radem si de 300 de ori pe zi.  Din pacate, pe masura ce imbatranim vedem mai rar partea amuzanta a lucrurilor, iar dupa 50 de ani gasim cam 3 motive de ras pe zi.

Totusi, femeile au o sansa in plus fata de barbati. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Glamorgan, dupa 60 de ani, barbatii devin de 4 ori mai morocanosi si mai tafnosi decat femeile.

Si chiar nu e nimic de ras in asta. Din fericire, exista metode in care iti poti antrena simtul umorului si felul in care privesti viata.

Fa-te de tot rasul…fara nicio jenade tot rasul

Invata sa razi de propriile greseli, sa nu iti fie frica de penibil, sa razi de defectele si stangaciile tale, sa razi daca te impiedici pe strada, sa razi la farsele prietenilor tai. Persoanele care fac haz de necaz nu reusesc sa isi ridice doar lor moralul, ci transmit energie pozitiva si in jurul lor. Oamenii devin mai veseli si mai relaxati in jurul glumetilor cu tenta autoironica. Rasul e molipsitor, asa ca fa-te de tot rasul fara frica.

Un exercitiu: In fiecare dimineata, dupa ce te speli pe fata uita-te in oglinda si stramba-te la propria reflexie.

Uita-te la filme de comedie!

Incearca sa gasesti filme cu umor de calitate sau numere de stand-up comedy: aici vei vedea cel mai clar exemplu de oameni care privesc latura hazlie a vietii, care nu dau importanta detaliilor negative sau incearca sa le dea o nota pozitiva prin umor.

Organizeaza petreceri de tot rasul

Mai exact, organizeaza petreceri in care sa petreceti prin activitati amuzante, in care sa purtati haine trasnite si sa faceti un concurs de spus glume. Incearca sa retii glumele spuse de altii si sa le reproduci, dandu-le normal o nota personala, ori de cate ori ai ocazia.

Inconjoara-te de oameni haiosi

Oamenii cu care te inconjori iti influenteaza in mare masura starea si din acest motiv e bine sa ai in jurul tau oameni pozitivi, cu simtul umorului, cu care sa poti glumi in voie si care sa te poata inveseli atunci cand e nevoie.

Eu propun sa radem cat mai mult cu pofta, sa intampinam tot ce ne asteapta in viata cu zambetul pe buze sau de ce nu, cu un hohot de ras. 🙂