X

ziua mamei

8 martie? Ziua mamei!

Nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine 8 martie va ramane pentru totdeauna ziua mamei. Ziua in care, pe vremuri, ii intindeam felicitarea confectionata din hartie colorata si pictata cu degetele mele mici. De atunci au trecut anii si parca doar ea a ramas aceeasi. Caci daca e un lucru constant in viata acela e fiinta care, cel putin in ochii mei, nu a fost atinsa de patina timpului, fiinta in care curg lin apele unui ocean de dragoste.

Am suferit si eu de boala tuturor copiilor, aceea de a nu da importanta cuvenita acestei icoane de femeie, care a sadit tot ce e mai frumos in mine.

Ea e cea care se umfla pana la refuz cu bucurie atunci cand sunt fericita, ea e cea al carei suflet sangereaza atunci cand am ochii tristi, ea e cea care, daca ar fi nevoie, si-ar da viata pentru mine, fara sa ezite macar o milisecunda.

Ziua mamei mele si ziua mamei tale

ᴥ Chiar acum mi-am dat seama de un lucru: acasa e locul in care se afla ea  – caci ea e, pana la urma, prima casa pe care au cunoscut-o trupul si sufletul meu.

ᴥ Iubirea ei e patura care ma incalzeste de fiecare data cand fiinta imi este cuprinsa de frisoanele acestei lumi.

ᴥ Si de azi, jur, nu-mi voi mai lasa creierul sa uite ceea ce inima mea are gravat de un sfert de veac: iubirea pentru ea.

 

PS: Mai sunt doua zile. Ai timp sa te antrenezi pentru a o strange tare tare in brate! 😉

ziua mamei