X

ziua de luni

Ziua de luni: I just „love” it…

Cine spune ca iubeste ziua de luni, fie este un mare mincinos, fie viata lui sociala lasa de dorit si in weekend a stat singurel in casa. Nu as vrea sa par rautacioasa, dar noi astia care in weekend petrecem la maxim detestam ziua de luni si am face orice ca ea sa nu existe… Lunea trecuta vorbeam cu un prieten la telefon la fel de afectat ca si mine de nefasta zi si ii spuneam cat de tare ar fi ca in prima zi din saptamana sa stau in fotoliu acasa si sa imi controlez cu o telecomanda versiunea robotizata de la birou… Prea multe filme science-fiction vizionate se pare…

Ziua de luni: ziua in care toti suntem supereroi

Ziua de luni ma face sa ma simt ca o eroina.  Mi se pare ca orice pas pe care il fac ar trebui aplaudat pentru curaj: trezitul de dimineata dupa ce duminica am stat treaza pana tarziu incercand sa profit si de ultima „picatura” de weekend, drumul spre munca, faptul ca gasesc resurse ca sa trec prin ziua de munca si multe altele.

Stiu ca si tu treci prin asta chiar acum- posibil sa cascam in acelasi timp ;)… Si daca nu putem sa desfiinzam ziua, nici sa ne construim un refugiu de dormit sub birou…putem macar sa incercam sa fim mai pozitivi si sa incercam sa „pacalim” ziua de luni.

More powerful than the will to win is the courage to begin.

Cum pacalim ziua de luni?

Iata cateva trucuri:

1. Fa-ti un playlist special cu melodii care iti plac, de preferat vesele, si da-i play cand ajungi la birou.

2. Ia-ti o ciocolata calda/ capuccino/ cafea ca sa te trezesti si jumatate de ora cauta bancuri, imagini si filmulete amuzante pe net. Stai linistit, nu te va pune nimeni la zid daca pierzi 30 de minute astfel.

3. Povesteste-i colegei/ colegului de birou cu care te intelegi bine ce ai facut in weekend…si asculta-i si povestitirile ei/ lui.

4. Planifica-ti munca cea mai usoara pentru ziua de luni. Eu as propune ceva asemanator si pentru vineri. Cele doua zile lipite de weekend- ziua de luni si vinerea sunt marcate de vibratia weekendului asa ca poate nu ar fi bine sa lasi „greul” pentru aceste zile.

5. In pauza de pranz aduna mai multi colegi si iesiti la masa in afara incintei firmei.

Vezi cat de usor a trecut prima parte din zi?:)

Urmatoarele ore vor trece mult mai usor, iar la sfarsit, pentru ca ai fost atat de curajos, meriti sa iti rasplatesti performanta si sa te rasfeti fie cu o carte buna, cu un film cu recenzii bune, o sedinta de spa, o iesire la teatru sau intr-un bar de jazz… Rasplateste-te ca ai trecut cu brio peste ziua de luni si sa te apropii mai mult de weekend. 🙂

O zi de luni cat mai usoara iti doresc!