X

ziua barbatului

Ziua barbatului – fara suparare, aprobata…

Ziua barbatului este un subiect usor controversat, in primul rand din cauza datei incerte si apoi a faptului ca exista unii carcotasi (bine, poate sunt carcotase…) care sustin ca este  o sarbatoare nascuta dintr-o frustare post 8 martie, data cand ne sarbatorim noi femeile.

Eu zic sa lasam rautatile la o parte si sa le dedicam si lor, celor care ne fac viata mai frumoasa, macar o zi. Ei nu vor astepta cadouri multe, se vor bucura daca le vom spune „La multi ani!” si ne vor strange tare in brate daca le vom da liber la o iesire cu baietii.

Dragii mei, acum ca am stabilit ca nu avem nimic impotriva acestei zile, trebuie sa hotaram data in care sa va spunem „La multi ani!”.  V-ati hotarat ce o sa ciocniti? 40 de pahare de vin sau multe sticle de bere? Ce data veti alege pentru a va serba, 9 martie sau 5 mai?

Varianta 1)   9 martie – Ziua barbatului inchinata zeului Bachus

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi auzit de obiceiul celor 40 de pahare, obicei nascut din traditia crestina a celor 40 de mucenici. Trecand peste semnificatia religioasa, prilejul ciocnirii celor 40 de pahare pare mai mult decat potrivit incoronarii cu statutul de „Ziua barbatului”.

De fapt, multi au optat deja pentru aceasta varianta, nerezistand in fata licorii lui Bachus. Un alt argument pro 9 martie este faptul ca vine imediat dupa Ziua Femeii. Barbatii mizeaza pe faptul ca reprezentantele sexului frumos vor fi mai indulgente la o zi dupa ce ele au fost in centrul atentiei si-i vor lasa sa petreaca fara clasicele cicaleli. Bun, bine gandit pana acum baieti! 🙂

ziua barbatuluiVarianta 2)   5 mai – Ziua barbatului, cu iz publicitar…

Dar ce va faceti cand o marca de bere vine si decreteaza o alta zi in care sa va sarbatoriti, o zi fara nici o semnificatie religioasa dar care mizeaza pe un alt argument si anume pe acea bautura emblematica pentru voi: Berea.Nici varianta asta nu suna rau si daca ignorati aspectele legate de promovarea brandului respectiv, poate fi o alternativa de luat in calcul de cei mai putin traditionalisti.

Un alt argument invocat de cei care opteaza pentru varianta mai tarzie a Zilei Barbatului ar fi concertele in aer liber organizate in aceasta zi intr-un cunoscut parc din Bucuresti. Asa deci: mici, bere si ceva muzica live… Daca nu va deranjeaza substratul publicitar al acestei zile, banuiesc ca puteti opta si pentru varianta 5 mai.

Oricare ar fi varianta aleasa de voi, trebuie sa stiti ca noi, prietenele sau iubitele voastre vom fi alaturi de voi indiferent de ziua pe care o veti desemna ca moment de sarbatoare. Probabil nu vom fi chiar langa voi in timp ce veti ciocni cele 40 de pahare de vin sau in timp ce veti goli lazi de bere, dar nu cred ca vom inregistra prea multe plangeri, nu-i asa?

In final acelora dintre voi care au sarbatorit ieri Ziua Barbatului, le urez, cu o mica intarziere: „La multi ani!”.