X

zi de odihna

Zi de odihna, zi de sarbatoare

Maine este 1 Decembrie, zi de odihna si prilej de sarbatoare pentru toti romanii mai mult sau mai putini mandri de nationalitatea lor. Dar aceasta zi de odihna are si un caracter… magic chiar si asupra celor mai inversunati: ne face sa uitam, macar pentru cateva clipe, de ura noastra pentru conducatori (sau opozitie, dupa caz), de cesnica birocratie, de cei care ne reprezinta mai bine sau mai rau in lumea civilizata, de disparitia onoarei si a bunului simt… si sa ne stergem  lacrima din coltul ochiului atunci cand privim parada militara la televizor sau chiar la fata locului.

Maine este o zi importanta, zi de odihna, de sarbatoare, de reculegere si de bucurie! Tu cum o vei petrece?

A fi patriot nu e un merit, ci o datorie. Numai cine socoteste iubiea de tara drept o datorie e in stare sa se laude cu ea.  (George Toparceanu)

Zi de odihna, zi de mandrie

Si cum foarte rar se intampla sa ne bucuram de o zi de odihna in timpul saptamanii, ar trebui sa profitam din plin de ea. Eu, una, stiu ca voi face un lucru pe care de mult timp mi-l doresc! 😀

M-am hotarat: dimineata voi merge, pentru prima data, la parada militara! Desi nu sunt cel mai patriotic dintre romani, cred ca este un moment la care fiecare dintre noi ar trebui sa participe macar o data in viata, chit ca acest lucru inseamna  te urci pe garduri, prin pomi sau lungesti gatul peste umarul domnului inalt din fata ta.

Pentru ca acestea sunt momentele in care iti dai seama ca, desi de multe ori iti vine sa iei primul avion catre… oriunde, in adancul sufletului iti iubesti tara si esti mandru de ea!

Insa daca vei sta acasa in fata televizorului nu vei vedea decat emisiuni care lauda tinerii artisti romani cunoscuti acum in lume, dar care nu amintesc numele romanilor care au schimbat, cu adevarat, lumea, cum ar fi Petrache Poenaru, Henri Coanda, Stefan Odoblejea, Mircea Eliade, Constantin Brancusi si cate si mai cate alte nume de care copiii si adolescentii din ziua de astazi abia daca au auzit.

Zi de odihna si seara de distractie

Iar dupa o asemenea experinta, in aceasta zi de odihna ai nevoie si de putina… distractie. Deci da un search pe Google si alege una dintre zecile de petreceri tematice sau petrece cateva ore cu familia sau prietenii si ciocneste un pahar in cinstea… Romaniei!

In final, o interpretare care sunt convinsa ca va misca acea coarda sensibila si va trezi in tine… dragostea de tara.