X

Yachting. Introducere

Fiecare dintre noi are o dorinta,  mai mult sau mai putin cunoscuta, de a gusta macar o clipa, macar o zi, macar o vara….din meniul celor care zilnic experimenteaza un stil luxos de viata. Daca ma intrebi pe mine, o sa-ti raspund fara ezitari ca visez sa zbor cu cea mai scumpa linie aeriana din lume si sa ma bucur de cele mai rafinate tratatii si rasfaturi.

Daca il intrebi pe iubitul meu, o sa-ti raspunda sincer si sec, poate prea sec pentru tine, ca i-ar placea sa faca yachting. Nimic neobisnuit si nimic extravagant. I-ar trebui ca si tinuta obligatorie notorietatea unui om instarit, iar ca accesorii cateva pasiuni hranite de impresionantele conturi bancare. Pana acum perfect de acord cu mine, da?

Yachting. Mai aproape de visele noastre….

Se pare totusi ca fastul imbraca si haine modeste, discrete prin cursuri de yachting pentru cei care sunt sensibili la frumos dar care nu-si permit extravaganta de-a-si scoate bolidul la plimbare, pe bulevardele marine.

Plec de la convingerea ca un cadou memorabil trebuie oferit unei persoane speciale nu neaparat intr-o conjunctura asteptata (zi de nastere, Craciun, onomastica etc) ci intr-un moment aleatoriu.

The perfection of a yacht’s beauty is that nothing should be there for only beauty’s sake.

Asa m-am gandit eu sa-l suprind pe iubitul meu, intr-o dimineata rutiniera de plecat la munca.  Cumparasem cu cateva zile inainte un voucher cadou, constand in cursuri de yachting pentru incepatori, si i l-am lipit de frigider cu ajutorul unui post-it…Se astepta iar la atentionari de genul: „Nu uita sa platesti intretinerea azi!” insa asteptarile casnice i-au fost demontate.

Nu, nu a plans ci a mutit de fericire. Se simtea in jur savoarea emotiilor si a bucuriei. In privirea lui era un amalgam de semne de intrebare si mii de multumiri. Citea si recitea acel voucher si nu putea sa creada ca saptamani intregi va infrunta valurile si vantul, la bordul unui yacht.

Acum este absolvent al scolii de yachting si se mandreste foarte tare cu noii sai prieteni iubitori de ambarcatiuni cu vele. Deja si-a insusit un dictionar de termeni nautici si asteapta cu nerabdare sezonul favorabil iesirilor pe mare, cand vom putea sa inchiriem un yacht pentru un weekend in doi sau in gasca.

Yachting sau cum sa te bucuri de briza cu stil si eleganta!

Nu o sa ma gandesc nicio secunda cu regret ca i-am daruit un cadou care a papat toata prima mea de vacanta. 😉 Nu! Pentru ca satisfactia de a vedea o persoana draga sufletului la cotele maxime ale fericirii intrece  orice satisfactie pe care as fi avut-o in urma unei vacante. Nicicand nu o sa ma opresc in a  trage cu ochiul la acele dorinte care ar face zilele mai frumoase celor dragi…. si nu o sa ma zgarcesc nicium sa le ofer cadouri pe masura.