X

vorbe de duh amuzanteVorbe de duh amuzante:

When life gives you lemons, make lemonade! este una dintre acele vorbe de duh amuzante care reusesc sa-mi deseneze mereu un zambet pe moaca incruntata de vreo problema din zi. Bancurile, glumitele, micile ironii au devenit adevarate „laitmotive” ale email-urilor corporatiste. Si motivul nu e greu de inteles.  Adevarul este ca avem nevoie de vorbe de duh amuzante care sa omoare stresul, acest norisor negru care ne urmareste prea des si care nu ne lasa sa vedem lucrurile frumoase pe care ni le ofera viata…

Cei mai norocosi dintre noi avem cate un coleg glumet inarmat mereu cu vorbe de duh amuzante, cu care ii inveleseste in fiecare zi pe cei din jurul lui. Pentru cei mai putini norocosi, online-ul e plin de continut amuzant, asa incat fiecare sa isi poata lua pastila zilnica antistres.

Vorbe de duh amuzante…pe patul de moarte

Chiar daca poate parea usor macabru, pastila antistres pe care am „inghitit-o” astazi nu mi-a ramas in gat ci chiar mi-a inveselit ziua. Cele cateva vorbe de duh amuzante spuse de celebritati inainte de a-si da duhul…nu m-au distrat doar, ci m-au pus pe ganduri. Daca si in ultimul ceas unii isi pot pastra omorul, ce scuza avem noi sa fim prapastiosi? Nici una.

Hai sa vedem ce vorbe de duh amuzante au fost lasate eternitatii de pe patul de moarte

1. Acum, dragul meu, nu e momentul sa imi fac dusmani, i-a spus pe patul de moarte Voltaire preotului care l-a intrebat daca se leapada de Satana.

2. Dumnezeu ma va ierta. E treaba lui! ~ Heinrich Heine.

3. Maine nu voi mai fi aici! – ultima predictie facuta de Nostradamus pe patul de moarte.

4. M-am plictisit de toate astea! Acestea sunt ultimele cuvinte ale lui Winston Churchill rostite de acesta inainte de a intra in coma si de a muri 9 zile mai tarziu.

5. As vrea sa schiez, a spus pe patul de moarte Stanley Laurel (din celebrul cuplu comic denumit pe romaneste “Stan si Bran”). La intrebarea infirmierei: Oh, domnule Laurel, schiati? comedianul a raspuns: Nu, dar mai degraba as schia decat sa fac ce fac acum.

6.  Mor. Te rog, adu-mi o scobitoare! a rostit in stilul sau caracteristic, Alfred Jarry, prozator si dramaturg absurd.

7. A muri e usor… Comedia e grea! a tinut sa glumeasca pana in ultima clipa George Bernard Shaw, important scriitor irlandez.

Si o doza de umor negru dat de cateva vorbe de duh amuzante, sa le zicem, ale unor condamnati la moarte.vorbe de duh amuzante

Grabiti-va ticalosilor, as fi putut sa omor 10 oameni de cand va tot prostiti voi acolo! (Carl Panzram, inainte de a fi spanzurat)

Hei, baieti! Ce ziceti de titlul asta in ziarele de maine: French fries! rosteste James French de pe scaunul electric. (in engleza french fries inseamna cartofi prajiti)

N-am venit aici sa spun un discurs, am venit aici sa mor! a spus Crawford Goldsby (alias Cherokee Bill), cand a fost intrebat daca are ceva de zis inainte sa fie spanzurat.

Toate aceste vorbe de duh amuzante, ale unor persoane celebre – pentru lucruri bune sau rele infaptuite –  ne dau un exemplu bun de umor in cele mai negre situatii. Eu zic sa radem cat de mult putem si sa nu uitam sa facem haz de necaz in zilele mai putin bune. 😉