X

voie buna

Voie buna pentru mine, pentru tine…pentru toata lumea

Iubesc oamenii optimisti. Ma fascineaza oamenii care zambesc des si sincer, care gasesc bucurie, veselie in orice lucru marunt. Imi plac si oamenii care rad cu pofta cand aud o gluma buna si care te molipesc cu voie buna. Nu imi plac suparaciosii, incruntatii, mofturosii, certaretii, seriosii, mai exact oamenii lipsiti de voie buna.

Optimismul a devenit o floare rara si din pacate uneori uitam sa mai zambim sincer si aruncam zambete false, de complezenta. Sincer, cand te-a durut ultima oara stomacul de ras? Sa nu vii cu pretexte legate de varsta, job, pozitie sociala sau alte fleacuri. Oricat de mari si de importanti am fi, cateodata e bine sa ne „maimutarim”. Rasul te infasoara intr-o aura de voie buna care te protejeaza de tot ce e mai rau si parca iti da aripi (mai mult decat bautura energizanta 😛 ).

Pana si Freud a recunoscut puterea rasului, definindu-l ca „un stranut mental capabil sa elibereze psihicul si sa descarce tensiunile acumulate”/

Cumpar voie buna…

…si dau la schimb toate gandurile negre care sterg zambete si uratesc chipuri.

Mi-am propus ca de azi sa zambesc mai des. Si ca sa fiu sigura ca o sa ma tin de cuvant, mi-am dedicat un carnetel „inregistrarii” zambetelor. Nu-ti imagina ca o sa stau dupa fiecare zambet sa trag o liniuta in carnetel. 🙂 Nu, pur si simplu voi incerca sa memorez de cate ori am ras sincer sau cu pofta intr-o zi. Dupa o luna poate o sa fac si un grafic de voie buna in functie de numarul de zambete.

Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. Gabriel José García Márquez

Imparte voie buna si vei primi voie buna

voie bunaIn autobuz spre munca dai de tot felul de oameni nervosi, pusi pe harta, la munca seful te intampina cu o grimasa deloc prietenoasa, in autobuz spre casa aceeasi oameni nervosi, acum si obositi, acasa te astepta imbufnat/a prietenul/prietena. De ce acest peisaj gri? Pentru ca nu zambim, nu radem si nu ne lasam cuprinsi de voie buna.

Daca tu ii vei zambi unui morocanos din autobuz, el va pasa zambetul si asa mai departe…  Vei crea o mica lume populata de zambete. Ce mai astepti? Preda stafeta rasului persoanei din fata ta!

Traieste-ti viata cu zambetul pe buze si viata iti va zambi inapoi! 🙂 (big smile)