X

visele devin realitate

Visele devin realitate, chiar devin!

Cine spune asta? Raspunsul la intrebare este irelevant, esenta acestei realitati spre care tanjim cu totii – aceea in care visele se indeplinesc – fiind dorinta. Caci ce forta este mai presus de dorinta, ce zeu aliniaza mai bine astrele inspre indeplinirea viselor decat aceasta forta de foc numita dorinta? Cand nimeni si nimic nu ne ajuta sa credem ca visele devin realitate, avem o singura scapare: sa ne dorim enorm de mult acest lucru. Atunci, nici o forta din Univers nu va putea sta in calea noastra.

Cand visele devin realitate…

visele devin realitateIi voi da cuvantul acum unui mare maestru, care graieste in cuvinte magice, adevarate incantatii in fata carora nu am cum sa nu ma inclin umila.

„Destinul este acea parte din Timp in care Istoria isi imprima vointa ei asupra noastra. De aceea trebuie sa-i rezistam, sa fugim de el, sa ne refugiem in Spectacol”.

„Daca nimic nu e real, daca totul e o creatie gratuita si absurda, ca intr-un mare vis, un joc iresponsabil repetandu-se la infinit, existenta noastra n-ar mai avea nici o semnificatie si nici o valoare. Am fi definitiv pierduti.” ~ Mircea Eliade, „Noaptea de Sanziene”

Visele devin realitate cand te lecuiesti de boala destinului…

Daca nici vorbele mele, nici cele ale maestrului Eliade nu te vor convinge, iti zic tie, daca esti mai necredincios decat Toma Necredinciosul, iti propun urmatorul filmulet. O balerina care demonstreaza ca visele devin realitate, atunci cand nu astepti ca lucrurile sa iti pice de-a gata in brate (bine, se mai intampla si asta uneori) – un poem vizual realizat de rusoiaca Katerina Bodrunova din 1087 de fotografii.