X

viata politica

Viata politica autohtona: in vizor

Vara asta a fost pana in momentul de fata cel putin una atipica. In loc sa vorbim relaxati despre locurile minunate unde ne vom petrece concediile, in loc sa ne tinem departe de programele de stiri (ca na, e vara si avem altele mai bune de facut)…noi ne incordam, ne contrazicem, ne certam. Si va zic un lucru, pe caldura asta chiar nu e indicat. Din pacate insa, viata politica romaneasca nu prea ne lasa sa fim indiferenti fara a ne pune stampila ignorantei.

Cu cat ne afundam mai mult cu tematicile de discutii in jungla politica, lucrurile devin din ce in ce mai tensionate, nervii se intind la maxim – mai ales daca daca dai de unu’, doi cu pareri care stau in antiteza ideilor tale.

Viata politica romaneasca vs. Un motan, un tap si o catelusa

Atunci cand oamenii – cei aflati in functii politice – uita de bunele moravuri, de onoare si, mai ales, de o minima urma de respect fata de popor, ne indreptam ochii catre niste vietati mai civilizate, se pare, tot cu functii politice:

1. Domnul Stubbs – primar de 15 ani al orasului Talkeetna (un orasel din Alaska, avand populatia de 900 de locuitori). Localnicii si-au dat seama ca niciunul dintre candidatii pentru primarie nu le era pe plac, asa ca au luat atitudine si l-au ales in functia de primar pe Subbs, cel mai iubit motan din oras. Ei se arata foarte multumiti de performantele pisicosului primar: „Este onest, nu ne creste taxele si nu poate fi banuit ca isi promoveaza interesele in afaceri”.

viata politica

2. Domnul clay Henry al III-lea – primarul in functie al orasului Lajitas (Texas). In cazul lui Henry al III-lea, faimos pentru faptul ca este tap, primar, si mare bautor de bere, functia este una ereditara. In 1986, bunicul lui Clay – Clay Henry  Senior – a fost ales primar iar, dupa trecerea sa in nefiinta, functia i-a revenit lui Clay Henry Junior care i-a predat stafeta actualului primar. Se pare ca localnicii din Lajitas au nevoie musai de un tap…ispasitor.

viata politica

3. Doamna Lucy Lou – dupa ce a invins in cursa electorala din 2008 alti 9 caini, o pisica, un oposum si un magar, catelusa Lucy Lou si-a adjudecat locul din fotoliul de primar al orasului Rabbit Hash (Kentucky). Ea l-a urmat in functie pe unul dintre cei mai iubiti politicieni ai orasului, Junior Cochran, care a trecut in nefiinta in 2008, la venerabila varsta de 15 ani.

viata politica

Ce fabule cu animale?! Viata politica romaneasca le intrece pe toate

In lipsa de oameni de valoare, zic ca e timpul sa ne indreptam spre necuvantatoare. Gata rima, va las cu bine si cu speranta ca lucrurile vor deveni mai umane, urgent!