X

viata e scurta

Viata e scurta… chiar e

Stiu ca uneori pare ca ar fi lunga, infinita, insa adevarul e ca viata e scurta. Niciodata nu stim ce ne poate astepta a doua zi si totusi amanam sa traim cu adevarat.

Ne spunem ca avem suficient timp, ca de maine vom trai mai frumos, mai palpitant, ca de luna viitoare vom cauta un job mai bun, lansam promisiuni dupa promisiuni spre viitor, insa de cele mai multe ori ele raman doar vorbe in vant. Cat de usor ne amagim, ne furam singuri si ne mai intrebam, totusi, de ce suntem nefericiti…

E momentul sa acceptam, odata pentru totdeauna, ca cel mai bun moment pentru a face o schimbare in viata este invariabil: ACUM! Chiar daca nu putem sa ducem la capat totul intr-o secunda, important este sa incepem. Nu e greu, intelegi de fapt cat e de usor, dar parca ceva te tine in loc… Stiu cum e, am trait si eu aceasta stare de imobilitate, intr-o zona de fals confort, oferit de obiceiurile de zi cu zi.

Viata e scurta. E pacat sa tragem zilele la indigo!

viata e scurtaCum ar fi sa masori viata in zilele care au contat cu adevarat pentru tine: in care ai invatat ceva nou, in care ai facut ceva nemaipomenit, in care te-ai indragostit, in care ai vizitat locuri noi, in care ai ras cu gura pana la urechi, in care te-ai bucurat cu adevarat de viata? Ti-ai da seama ca din cei X ani de cand respiri, ai trait putin, foarte putin.

Ne concentram de multe ori pe un tel sau altul si sarim zile din viata asteptand momentul in care vom obtine un lucru. Nu va vorbesc ca o persoana care traieste o viata extraordinar de palpitanta, ci ca o persoana care a inteles banalitatea in care se scalda pana nu demult si care se zbate in fiecare zi sa iasa la lumina.

Exista, din fericire, oameni care prin vorbele, povestile, demersurile lor, incearca sa ii ajute pe cei rataciti pe cararile vietii, care merg cu ochii inchisi, sa vada cat de usor este sa traiasca frumos. Iata un exemplu:

Viata e scurta… Traieste-ti visul!

Aceasta este viata ta. Traieste-o facand ceea ce iubesti si iubeste des. Daca ceva nu iti place, schimba-l. Daca nu iti place locul de munca, demisioneaza. Daca nu ai suficient timp, nu te mai uita la televizor. Daca te afli in cautarea iubirii vietii tale, opreste-te; aceasta te va gasi atunci cand vei incepe sa faci ceea ce iubesti

…este o parte din mesajul Manifestului Holstee, un manifest de o frumuseste ideatica aparte. Adevarurile cuprinse in acest viral i-au luat pe multi prin surprindere si i-au determinat sa isi schimbe felul in care isi traiesc viata.

Cat de mult te poate schimba un filmulet de 2:37? Numai tu poti decide… 😉