X

Am pornit spre Velvet SPA într-o după-amiază puţin prea călduroasă de primăvară, prin acelaşi peisaj cu care m-am obişnuit: claxoane multe, oameni grabiţi, agitaţie. Destinaţia era un salon SPA cochet de pe Splaiul Independenţei, la doi paşi de gura de metrou Grozăveşti. Poluare fonică din plin şi aer îmbâcsit – asta am lăsat în urmă când am păşit în salon. Înăuntru, linişte multă şi un miros plăcut, parfumat. Apoi am cunoscut-o pe Nicoleta, un personaj minunat, care m-a întâmpinat cu un zambet cald şi cu câteva poveşti.

Inainte să încep explorarea spaţiului, Nicoleta m-a pus la curent cu un scurt istoric al locului. Velvet SPA s-a deschis în 2010 şi cuprinde zona uscată a unui SPA urban: tratamente faciale, terapii corporale, masaj, spa party, terapii în cuplu, ritualuri de relaxare, manichiură-pedichiură. De aproximativ un an de zile există şi zona de Hair SPA (coafor, frizerie).

Aparent, pentru zona umedă ar fi fost nevoie de mai mult spaţiu. Nu-i nimic, ce urmează să văd în faţa ochilor pare suficient pentru a-mi răsfăţa toate simţurile.

Velvet SPA – un scurt tur virtual

Ca să-ţi faci o părere cât mai apropiată de realitate despre cum arată şi cum se simte locul, am avut grijă să plec de la salon cu mai mult decât impresia pe care mi-a lăsat-o acesta. Mai exact, cu un set de fotografii grăitoare.

Iată aşadar cum stau lucrurile la Velvet SPA:

Cum intri, ai în faţă recepţia, care îşi îndeplineşte cu brio rolul de primă pagină a poveştii. Culori calde, muzică de relaxare în surdina, câteva produse SPA de care poţi să îţi apropii ochii şi nasul curios, o canapeluţă pe care poţi lua loc pentru a-ţi aştepta rândul, la un ceai. Iar aşteptarea e una dulce, te spală rapid de orice grijă sau supărare şi te pregăteşte pentru clipele de răsfăţ.

Velvet SPA Salon Bucuresi

Velvet SPA salon Bucuresti

Velvet SPA salon Bucuresti

Trecem de recepţie şi dăm într-un hol lunguţ.

Pe partea dreaptă se află încăperea dedicată tratamentelor cosmetice şi coaforul, pe stânga salonul dedicat manichiurii şi pedichiurii SPA, iar în capătul holului, la pièce de résistance, salonul de masaj.

Intru cuminte în fiecare încăpere, unde sunt întâmpinată de alte zâmbete, şi ascult poveştile locului.

Velvet SPA Salon Bucuresi

Velvet SPA Salon Bucuresi

Velvet SPA Salon Bucuresi

Velvet SPA Salon Bucuresi

Velvet SPA Salon Bucuresi

Velvet SPA Salon Bucuresi

Velvet SPA Salon Bucuresi

Velvet SPA Salon Bucuresi

Îmi promit în minte că voi încerca pedichiura spa, masajul cu pietre vulcanice şi tratamentul anticelulitic cu ciocolată. Şi sigur am uitat ceva. Gata, mi-am amintit:

Un tratament signature Velvet SPA: Circulation Booster Ritual

Dacă ai probleme cu retenţia de apă la nivelul coapselor, gambelor sau mâinilor, tratamentul signature de la Velvet SPA „Circulation Booster Ritual” promite să te scape de problemă. În ce constă el? Aflu că tratamentul începe cu o exfoliere enzimatică, continuă cu o împachetare în termosaună, care drenează excesul de apă prin alternanţa cald-rece, şi se finalizează cu manevre drenante de masaj timp de 30 de minute. Si uite aăa scapi de problemă. Pfiu!

Ce mai avem pe meniu?

La Velvet, meniul de tratamente este unul variat. Din cate mi-a spus Nicoleta, cei mai fericiţi par clienţii care optează pentru un pachet complet (preţurile sunt chiar rezonabile), mai exact câteva ore de răsfăţ. Ei ies de acolo cu adevarat nişte „oameni noi”, cu un zâmbet nou pe buze. Ce claxoane? Ce agitaţie?