X

Formula pentru o vacanta de vis?

Vacanta de vis – stiu ca nu reprezinta acelasi lucru pentru toata lumea dar cu siguranta toti ne dorim, dupa multe luni de munca, dupa weekenduri care nu prea mai inseamna relaxare, evadarea intr-un mic paradis. In functie de asteptari, de buget, de locatii preferate, vacanta de vis inseamna pentru fiecare altceva dar in final, acelasi lucru: acel loc ideal care ne incarca cu energie pozitiva.

Pentru unii vacanta de vis inseamna locatii exotice, hoteluri de lux si bugete fantastice de vacanta… Nu voi fi ipocrita si nu voi sustine ca nu am visat niciodata la o vacanta de vis pe o insula din Pacific, la o expeditie prin savana africana sau poate o vizita la marele zid chinezesc. Banii nu aduc fericirea, dar fara ei nu prea ajungi departe – ma refer aici strict la distante 🙂

Vacanta de vis in locuri de vis

Visez la toate locurile minunate de pe aceasta planeta, care mai pastreaza o urma de traditie, mai inseamna o farama de istorie, locuri de o frumusete rara, neintinata, in care echilibrul natural inca mai exista. Sa vad acele locuri, sa ma incarc cu energia lor, sa le aud povestea si sa simt ca pentru cateva zile sunt si eu o mica parte dintr-o lume mai simpla, mai sincera, poate chiar o lume din afara ariei de acoperire a telefonului meu… 🙂

vacanta de vis
Suntem atat de legati de tot ce inseamna tehnologie, incat si pe varf de munte suntem disperati daca nu avem semnal la telefon sau daca wireless-ul nostru nu detecteaza nici o retea… E trist ca ne este atat de greu sa ne rupem de realitatea cotidiana, in care ne plangem de rutina dar se pare ca la un anumit nivel suntem toti dependenti de ea.

Pentru o vacanta de vis nu trebuie sa-ti deschizi larg portofelul, ci mintea

Am uitat cum mai e sa visam, si poate de asta unii nici nu mai stiu ce inseamna vacanta de vis si se limiteaza la concedii organizate, monotone. Am invatat sa primim ce ni se ofera, suntem comozi si acceptam toate ofertele banale facute de agentiile de turism pentru ca avem impresia ca am facut: „O super afacere!”.

Only in our dreams are we free. The rest of the time we need wages.

Hai sa invatam sa descoperim locuri noi sa nu mai fim atat de pretentiosi cu cei patru pereti in care ne petrecem orele de somn. Marile aventuri dintr-o vacanta nu se vor petrece niciodata in camera de hotel, iar ferestrele camerelor nu ne ofera decat o mica parte din frumusetile pe care le putem descoperi in afara lor.

De multe ori vacanta de vis nu inseamna saptamani, luni de planificare, iar hotararea spontana de a arunca cateva schimburi intr-un rucsac si de a sari in primul tren spre o destinatie oarecare se poate transforma in aventura vietii tale.

Si inca ceva, ca sa traiesti o vacanta de vis nu trebuie sa uiti sa visezi…