X

urmeaza-ti visul

“Urmeaza-ti visul!” – de la aforisme… le realitate

Daca obisnuiesti sa petreci cel putin 10 minute pe Facebook in fiecare zi, cel mai probabil esti bombardat cu citate scrise caligrafic pe imagini feerice si asezate  in rame frumoase si care, intr-o forma sau alta, contin acelasi indemn – “Urmeaza-ti visul!”.

Si daca nu am un vis anume? Ce sens mai are viata mea? Toata lumea alearga pentru a-si indeplini visul, iar eu pierd timpul multumindu-ma cu o viata banala? Panica!

Urmeaza-ti visul! Dar, inainte, gaseste-l…

Daca nu te-ai nascut cu un talent deosebit sau daca nu ai urmat o facultate dintr-o chemare launtrica aproape coplesitoare, probabil si tu te numeri printre cei fara “un scop in viata”. Desigur, poate exista cateva lucruri pe care le faci cu placere, dar niciunul atat de puternic incat sa reprezinte, in acelasi timp, marea pasiune si principala sursa de venit.

Si-atunci, te gasesti blocat intr-un job care nu presupune nici doze incomensurabile de creativitate, nici puterea de a schimba destinul oameilor din jur, ci un salariu cu care reusesti (mai greu sau mai usor) sa te intretii si, poate, sa-ti faci si mici placeri din cand in cand. Si totusi… parca nu-ti gasesti linistea vazand cum toata lumea vorbeste despre idealuri si vise, iar tu inca nu-l poti defini pe al tau.

Si iata cum, pentru unele persoane, aceasta cursa dupa un vis, un scop, o menire, se poate transforma dintr-o placere intr-o presiune teribila: “Oare nimic nu ma defineste?”.

Urmeaza-ti visul, chiar daca el nu se incadreaza in tipare

Visul meu este sa traiesc frumos. Sa fac bine celor din jur, chiar daca acest bine se masoara in gesturi mici. Sa invat mereu ceva nou, chiar daca acel ceva nu va reprezenta baza pentru o cariera demna de paginile revistelor de business. Sa gasesc mereu fericirea in cele mai mici lucruri, sa fiu un prieten bun si un om demn.

Si, chiar daca nu voi intra in cartile de istorie, voi fi trait frumos. Cu sau fara un vis anume de indeplinit.

Asadar, daca-ti place sa pictezi sau sa canti la un instrument muzical, daca adori sa citesti sau inventezi povesti pentru prichidelul tau la ceas de seara, nu inseamna ca e musai sa-ti transformi micile placeri intr-o profesie sau sa te lasi descurajat daca ai incercat si nu ai reusit. Mai presus de orice, important e sa te bucuri de ele.