X

un vis frumos

Un vis frumos din care nu vrei sa te trezesti

Azi m-am trezit cu greu dupa un vis frumos si lung, in care as mai fi stat mult si bine daca alarma telefonului nu s-ar fi incapatanat sa imi palmuiasca subconstientul, spunandu-i ca si-a terminat tura. Ei bine, in visul meu nu apareau nici imagini de la locul de munca, nu ma certam nici cu prietenul, nu ma fugarea nicio problema… Era ca un vis din copilarie, cand responsabilitatile nu erau pe umerii mei, cand inchideam ochii numai dupa ce mama imi spunea o poveste de noapte buna si apoi imi saruta usor fruntea.

Tu iti mai aduci aminte cum visai atunci cand erai mic? Cand visele erau ca niste povesti, cand imaginatia croia personaje si intamplari fantastice, cand realitatea, locurile si persoanele reale se inghesuiau prea putin pe taramul magic al lui mos Ene?

Un vis frumos, calator in timp

Adevarul e ca am crescut, poate avem un job cu program fix, poate ca acasa ne asteapta prietenul/ prietena, poate ca mai avem si cateva facturi de platit. Asa, si? Adevarul e ca inca mai putem sa visam ca in copilarie. Trebuie doar sa ne aducem aminte cum vedeam lumea atunci cand eram copii si sa incercam sa aducem in prezent o parte din frumusetea acelei epoci.

Poate ca ar trebui sa nu mai adormim facand calcule in gand, poate ca ar trebuie sa ne mai antrenam din cand in cand si imaginatia nu numai ratiunea, poate ca ar trebui sa ne jucam mai mult (da, si adultii se pot juca!) si atunci poate-poate vom reusi sa mai visam ca in copilarie.

Un vis frumos de copil

Pe taramul subconstientului lui Manolito, imaginatia picteaza lucruri si intamplari fantastice, care ne imbie sa mai visam ca atunci cand eram tanci. Sa ne furisam deci in visul lui Manolito, cu ajutorul ilustratorilor spanioli de la studioul Alla Kinda.