X

un prieten adevarat

Un prieten adevarat, un om perfect?

Atunci cand crezi in existenta prieteniei adevarate, poate cel mai dificil lucru este… sa o definesti, tocmai pentru ca o cunosti si este atat de complexa. Cineva care nu are un prieten adevarat iti poate oferi o lista lunga cu trasaturi obligatorii ale unei astfel de persoane, insa fara a-si da seama ca un astfel de om perfect… nu exista.

Imaginea noastra despre un prieten adevarat a fost, sa zicem, “alterata” de multe produse ale culturii populare, incepand cu seriale de tipul Friends sau Seinfeld, care ilustreaza gasca perfecta de oameni cu caractere deloc asemanatoare, dar care sunt mai ceva ca o familie si care si-as risca oricand pielea pentru amicul de pe palier. Sa fie chiar asa in lumea reala?

Tu poti fi un prieten adevarat?

In mod sigur te-ai gandit macar o data la ceea ce inseamna un prieten adevarat pentru tine, cum ar fi acolo in orice clipa ai avea nevoie de el, cum ti-ar lua cu mana orice suparare sau gand negru, cum te-ar scoate din orice necaz te-ai afla, cum ti-ar accepta toate toanele si ti-ar pastra toate secretele, indeplinind simultan rolul de parinte, cat si cel de confident, frate, amic. Suna minunat, nu-i asa?

Dar te-ai gandit vreodata daca tu ai face toate aceste lucruri pentru el? Si nu doar daca le- ai face, ci daca le-ai face cu bucurie si cu sufletul deschis. Si te-ai gandit la cum te-ai simti daca, in aceasta prietenie, tu ai fi cel care ar oferi mai mult? Sau, mai bine zis, ai remarca acest aspect?

In cautarea unui prieten adevarat…

Trebuie sa-ti dai seama mai intai daca esti pregatit sa il gasesti. Iar atunci cand vei fi gata sa uiti de orice farama de egoism si de interes si sa nu astepti rasplata pentru fiecare fapta buna, poti fi sigur ca nu vei gasi doar unul, ci nenumarati prieteni adevarati. In felul lor. 🙂