X

un om fericit

Un om fericit este un om altruist

Daca ai gasi 50 lei pe jos si nu ai avea o nevoie urgenta de ei, cum i-ai cheltui? Ei, iata o intrebare care poate face diferenta intre un om fericit si unul… cel mult multumit. Spun acest lucru pentru ca un om fericit este un om altruist, care prefera sa cheltuie o suma mica de bani pentru persoanele dragi decat pentru un moft personal. Iata si dovada.

Vrei sa fii un om fericit? Daruieste!

Intr-un studiu citat de Psychologytoday.com demonstreaza faptul ca actul de a cheltui pentru fericirea altora ne face mai fericiti, motiv pentru care de multe ori ne place chiar mai mult sa oferim cadouri decat sa primim, nu-i asa? Ei bine, in studiu, subiectilor li s-au oferit plicuri de 20$ sau de 5$, spunandu-li-se sa-i cheltuiasca asa cum isi doresc. La sfarsitul zilei, subiectii au fost supusi mai multor teste in urma carora s-a concluzionat ca persoanele care cheltuisera banii, indiferent de suma, pentru altcineva si nu pentru propria persoana… erau mai fericite.

Exista doua avantaje in a cheltui o suma de bani pentru cineva drag: in primul rand, interactiunea sociala si timpul petrecut cu aceasta si, in al doilea rand, actul altruist de a face ceva frumos pentru altcineva. Iar multumirea sau bucuria din ochii unei alte persoane nu se compara cu niciun obiect pe care ti l-ai fi putut cumpara tie.

Un om fericit care face alti oameni… fericiti

un om fericit
Asadar, daca te apuca vreodata furia de cumparaturi inutile sau pofta de cheltuit, ia decizia de a nu fi un om egoist, ci un om fericit: in loc sa-ti cumperi un obiect fara sens, du-i mamei tale un buchet de flori sau scoate-ti cea mai buna prietena la o inghetata. Gestul tau va aduce zambetul pe chipurile celor dragi iar acest lucru este… nepretuit! 🙂