X

Un cadou perfect

Un cadou perfect vrem la orice varsta

Mici fiind, parinti ne ajuta sa scriem lista cu cadouri pe care le dorim de la Mosu’. Ne alegem singuri, de fiecare data, cate un cadou perfect.

Si e in regula.

Mai crestem, si, cand se apropie ziua noastra sau in preajma sarbatorilor importante, ne urlam dorintele in gura mare. Vrem un cadou perfect.

Inca se admite.

Ca adolescenti, ne interiorizam si ne bucuram in taina atunci cand primim multe cadouri (e normal: reflecta ‘valoarea’ noastra sociala) sau cand primim te miri ce de la anumite persoane. Mai ales cand primim un cadou perfect sau aproape de ce inseamna pentru noi perfectiunea la acea varsta…

Si asta se admite.

Si-am devenit adulti. Ne scapa o grimasa cand cadoul pe care l-am primit ne displace.

E un dezastru.

Trebuia sa fi invatat deja ‘ca important e gestul’.

Si ca nu e frumos sa facem remarci cu privire la ceea ce am primit. Nu conteaza ca nu este un cadou perfect. Important este ca am primit ceva…

Un cadou perfect are nevoie de o mana de ajutor

Nu-i normal. De ce nu pot sa ma exprim ca ceea ce sunt, adica un adult? De ce trebuie sa-mi schimonosesc chipul in tot felul de expresii agreabile, cand singurul lucru la care ma gandesc este: ‘Ce naiba sa fac cu chestia aia pe care tocmai am primit-o?’ sau ‘Doamne, inca un obiect inutil de pe care trebuie sa sterg praful’.

Sunt adult. OK. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma ingrop in cutume, reguli nescrise stupide, frustrari inutile.

Un cadou perfect in State

In America, a devenit un obicei sa-l intrebi pe cel caruia vrei sa-i faci un cadou perfect, ce anume isi doreste. Sau ca mai multe persoane apartinand aceluiasi grup, sa-si uneasca fortele astfel incat sa-si permita sa faca un cadoul perfect.

Un cadou perfect pentru un bun prieten

In ianuarie va fi ziua unui prieten bun. Acest prieten isi doreste sa invete sa cante la pian. Categoric nu se asteapta sa devina un al doilea Franz Liszt sau Ignaz Paderewsi, ba chiar e constient ca s-ar putea sa nu-l prinda si sa renunte, dar vrea sa incerce.

Iar de ziua lui, va primi un voucher care va cuprinde cursuri de pian pentru un an intreg. De la mine, de la prietenii nostri si de la cadouriperfecte.ro. Va primi un cadou perfect.

Crezi ca ai voie sa iti ajuti prietenii sa iti faca un cadou perfect? In cazul in care banuiesti ca vor tutusi sa-ti ofere ceva…