X

traieste clipa

De cate ori ai auzit aceste doua cuvinte: „Traieste clipa”?

Ei bine, eu le-am auzit de cel putin cateva zeci de ori de-a lungul vietii si de fiecare data au functionat ca o mica injectie de adrenalina. Cumva, simtim nevoia constant sa traim in trecut sau in viitor si uitam sa ne bucuram de clipa in care respiram. Ne cramponam de coordonate trecute si viitoare, si ratam prezentul.

De ce facem acest lucru? Motivele sunt prea multe si sigur mult prea complexe pentru a umple doar cateva randuri cu ele, insa e unul care le intrece cu mult in greutate pe toate celelalte: faptul ca suntem cautatorii acelor Clipe, acelor scurte fericiri, acelor momente in care simtim ca toata lumea este a noastra. E ca si cum am fi in urcus spre varful unui munte, gandindu-ne doar la momentul in care vom ajunge pe culmi si inchizand ochii in fata tuturor frumusetilor care se ivesc pe drum.

Pentru un artist clipa inseamna de multe ori implinirea actului artistic. Insa ce ar fi el daca nu ar trai intens fiecare moment premergator marii clipe? Totul ar fi un esec. Haideti asadar sa traim clipa ca niste artisti si sa ne bucuram de fiecare secunda a vietii.

Picturile artistului Sergio Martinez Cifuentes suprind fix momente dinaintea marilor clipe: balerinele, inainte de dansul lor magic din fata publicului.

traieste clipa

 

traieste clipa

 

traieste clipa

 

traieste clipa

 

traieste clipa

traieste clipa

traieste clipa