X

traditii de halloween

Traditii de Halloween care scoala mortii

A sosit si mult asteptata, groaznica, infioratoarea zi de Halloween. Chiar daca multi au petrecut Halloweenul mai drevreme anul acesta, cred ca au ramas si cativa traditionalisti, cei care cioplesc acum dovleacul si se pregatesc sa se costumeze in cele mai inspirate costume. Personaje malefice, dar si supereroi, zane, printese si alte personaje fantastice vor face parada pe strazile oraselor si ii vor speria sau amuza pe trecatori nefamiliarizati cu proaspatul obicei (mai exista oare?!). Si daca tot i-am pomenit pe  traditionalisti, propun sa ne delectam cu cateva traditii de Halloween, ca tot suntem in plina…sarbatoare.

Traditii de Halloween, superstitii si alte…dracovenii

  • Daca se intampla ca in noaptea de Halloween sa auzi pasi sau zgomote in spate, nu te intoarce sub nicio forma! Se spune ca un spirit rau, venit de pe lumea cealalta, se tine dupa tine pentru a te lua cu el…dincolo!
  • Numaram traditii de Halloween ca pe alune… Alunele erau folosite in noaptea de Halloween pentru vraji, diavolul fiind considerat culegator al acestor fructe.
  • Un liliac in casa in noaptea de Halloween inseamna un singur lucru: spirite rele s-au aciuat prin acea casa.
  • Daca in noaptea asta vezi un paianjen prin casa inseamna ca spiritul unei persoane dragi te vegheaza.
  • Azi e ziua ta? Se spune ca persoanele nascute in noaptea de Halloween au darul de a…sta la taclale cu spiritele. Asa sa fie oare?
  • Se zice despre spiritele si fantomele care colinda aceasta lume de Halloween ca se sperie la auzul clopotelor.
  • Dovleacul cioplit luminat cu o lumanare are puterea de a te apara in aceasta noaptea de spiritele ce bantuie intunericul.

Tu ce alte traditii de Halloween sau…superstitii cunosti?

Trick or treat!