X

 

Pentru multi dintre noi, rezolutiile pe care ni le stabilim in prag de an nou tin de sanatate si de un stil de viata mai activ si mai benefic organismului. Vesti bune! Se pare ca si kartingul poate fi trecut pe lista celor mai sanatoase activitati pe care le poti face pentru a avea un trup in forma. Asadar, daca iti doresti un an infinit mai sanatos decat anii anteriori, hai sa vedem care sunt beneficiile pe care si kartingul ti le poate oferi in acest sens, potrivit unui articol recent din Health Fitness Revolution.

Kartingul ca activitate distractiva

Pentru karting nu ai nevoie de o experienta anterioara, dar este la fel de provocatoare ca invatarea unui sport nou. Copiii pot invata regulile de siguranta si cum sa manevreze o masina conducand pur si simplu un kart, ceea ce ii va pregati pentru condusul mai tarziu in viata al unui automobil. De asemenea, kartingul este o activitate perfecta pentru copiii care sunt interesati de curse si de alte sporturi cu motor.

Siguranta

Kartingul este o optiune mai sigura pentru incepatorii care sunt interesati de cursele de masini. Activitatea poate fi desfasurata atat in interior, cat si in aer liber. De asemenea, pentru karting exista o multime de reguli de siguranta si, daca toate aceste reguli si reglementari sunt urmate in mod corect, poate fi o activitate foarte sigura pentru toate varstele. In plus, kartingul ii poate invata pe copii, indiferent de varsta, sa respecte atat regulile de circulatie, cat si regulile in general.

Reflexele superioare

Pista de karting este prevazuta cu multe obstacole complicate. Aici poate fi drum drept, iar peste cativa metri pot aparea tot felul de rasuciri si curbe in multe moduri diferite. Atunci cand mergi cu un kart de curse va trebui sa inveti sa manevrezi masina pe pista fara sa pierzi controlul si fara sa te ciocnesti de celelalte karturi de pe pista. Iar asta iti poate testa in mod real abilitatile si reflexele.

Controlul masinii

Faptul ca esti capabil sa controlezi un kart in timp ce ai grija si la mediul inconjurator te va face un sofer mai bun in general, si va reduce riscurile la care esti expus in fiecare zi in trafic.

Conexiunea cu familia

Kartingul poate fi o activitate excelenta pentru toti membrii familiei. Copiii pot conduce alaturi de parinti sau de alte rude, frati, surori sau verisori. Includerea intregii familiei intr-un sport de echipa nu va fi doar distractiva, ci poate strange si relatiile din cadrul familiei. Insa mai presus de orice altceva, rasul si distractia alaturi de familie este cel mai placut si mai satisfacator beneficiu.

Adrenalina

Cand te afli pe pista de karting, exact inainte ca lumina sa se faca verde, vei simti acel puseu subit de adrenalina, cauzat de placerea si de emotia cursei. Acest puseu de adrenalina te poate face sa te simti mai alert si iti va ascuti simturile; iti va accelera pulsul; iti va dilata vasele de sange si iti va deschide caile respiratorii, ceea ce va permite celulelor sa primeasca mai mult oxigen. Adrenalina iti poate da un impuls de energie, si iti poate imbunatati memoria, facandu-te sa te simti cu mult mai energic.

Experienta de team building

Kartingul poate fi un mod excelent de a-ti face angajatii sau echipa sa interactioneze unii cu ceilalti. Aceasta activitate ii pune pe toti intr-un mediu distractiv si interactiv, fara griji si stress. Team buildingul te ajuta sa consolidezi relatiile, creand tuturor o stare de spirit mai buna, care favorizeaza colaborarea la un nivel superior.

Distractia pentru toate varstele

Fie ca ai 10 ani, fie ca faci 60, kartingul poate fi o experienta extrem de distractiva pentru toate varstele.

Consolidarea increderii in sine

Kartingul poate fi de un real ajutor in ceea ce priveste consolidarea increderii in propria persoana, atunci cand reusesti sa stapanesti lucruri importante precum controlul vehiculului, sau tehnicile de condus. Desi este un sport distractiv si usor pentru toata lumea, castigarea unei curse poate fi si ea un factor amplificator al increderii in sine.

Kartingul ca punct de pornire pentru o cariera viitoare

Majoritatea celor care participa la curse incep cu kartingul, datorita nivelului redus de dificultate al acestui sport. Pentru ca vorbim despre un vehicul destul de mic, este de asemenea si usor de transportat. Un kart nu este la fel de complicat ca o masina de curse, astfel ca reparatiile minore sau majore pot fi facute si individual, cu exceptia reconstructiei motorului, care trebuie facuta de catre un profesionist.
Kartingul este o activitate excelenta pentru cei interesati de curse, pentru ca este simplu, eficient din punct de vedere al costurilor si un mod mai sigur de a incepe sa te antrenezi pentru pistele adevarate de curse. Daca pasiunea ta sunt cursele de masini, kartingul reprezinta un punct perfect de start pentru incepatori!