X

test de compatibilitate

Test de compatibilitate: proba de foc

Calculeaza compatibilitatea! Fii sincer, ai dat si tu macar o data click pe o astfel de promisiune, ai accesat si tu macar o data acest oracol al compatibilitatii atat de accesibil oricui, singura conditie fiind o conexiune, nici macar de mare viteza, la internet. Fie ca a fost vorba de compatibilitatea intre zodii, intre nume, intre numarul de la pantofi, toti am simtit placerea vinovata a unei compatibilitati bune cu el/ea, sau, dupa caz, ne-am intristat nitel vazand cum sortii nu sunt de partea noastra in ceea ce priveste potrivirea cu persoana adorata. Dupa cum ar spune americanul: „We’ve all been there”, toti am facut la un moment dat in viata un test de compatibilitate.

Nu credem in destin, radem ironic daca vreo „doamna” cu fusta colorata ne propune sa ne citesca viitorul, insa putini ne-am dat in laturi de la un test de compatibilitate.  Cati dintre noi suntem insa pregatiti pentru un test de compatibilitate ca cel care urmeaza? Nu multi, as spune!

Test de compatibiltiate, ca in 1924

Apartine inventatorului si scriitorului american Hugo Gernsback, si a fost publicat in revista Science and Invention in 1924.

„In ziua de azi, casatoria este o loterie: se pare ca este imposibil de prezis cum sa va transforma potentialul tau partener in viitor. Cu toate acestea, se poate prezice cu un grad de siguranta rezonabil daca alegerea unei persoane este cea potrivita pentru aceasta. Iata cateva teste de baza care pot fi facute astazi si care iti pot oferi o siguranta rezonabila asupra fericirii in casnicie.” ~ Hugo Gernsback

Iata cum isi imagina Gernsback testarea compatibilitatii:

1. Test de compatibilitate…fizica. Pentru testarea elementului cheie al unui mariaj de succes  si anume, in acceptiunea sa, atractia fizica, Gernsback a imaginat un sistem de electrozi atasati de incheieturi, pentru inregistrarea pulsului si un furtun de cauciuc petrecut peste piepturile celor doi, pentru masurarea parametrilor respiratiei. Cresterea pulsului sau accelerarea frecventei respiratorii intr-un moment de tandrete (imbratisare, sarut) era o adevarata „dovada stiintifica a atractiei fizice”.

test de compatibilitate

2. Testul empatiei – presupune ca unul dintre parteneri sa il priveasca pe celalalt trecand printr-o experienta semi-traumatica. In imaginea de mai jos (publicata in articolul lui Gernsback), tanara il priveste pe partenerul ei in timp ce acesta este taiat la deget. „In cazul in care contractiile musculare si respiratia i se precipita, devenind suficient de incontrolabile”, domnisoara trece cu brio testul empatiei.

test de compatibilitate

3. Testul mirosului transpiratiei. Teoria lui Gernsback era ca mirosul transpiratiei este cel mai puternic si des intalnit motiv pentru destramarea casatoriilor… Testul ii obliga pe parteneri sa isi adulmece reciproc transpiratia, ca in imaginea de mai jos– unul dintre parteneri este amplasat intr-o capsula mare, din care iese un furtun care este dus catre nasul celuilalt partener. Daca mirosurile nu sunt considerate „prea deranjante”, atunci „asocierea romantica” este considerata sigura.

test de compatibilitate

4. Testul tulburarilor nervoase. Potrivit lui Gernsback, este foarte important ca macar unul dintre parteneri sa isi pastreze calmul in conditii de presiune psihica. Pentru a testa acest aspect, un om prezent intre cei doi indragostiti scoate pe neasteptate o arma si trage un foc in aer. „In cazul in care ambele persoane se sperie prea tare, casatoria nu trebuie sa aiba loc”. 🙂

test de compatibilitate

Pregatiti pentru un test de compatibilitate?

… model Gernsback sau…ramaneti la varianta intre zodii? O zi plina de iubire! 🙂