X

…cu ochii unui prieten care nu sta deloc rau la capitolul simtul umorului. Parerea mea… 😉

Vlad si teatrul. Cum ar fi daca…

“Zeci de perechi de palme ar sta sa te aplaude, rasete infundate, greu de stapanit si admirative ar vibra in ceafa? Ca intr-un bazar de inalta clasa culturala degetele si-ar cultiva suieratura preferata, unica prin tonalitate si intonatie si ai vrea sa crezi ca iti place, ca ne place, ca divina chemare scenica teatrala iti face cinste.

Caruia dintre noi nu i s-a intamplat macar o data ca la dus sa cante incepand de la maneaua preferata si terminand cu Frank Sinatra un mic refren reprezentativ al mintii noastre cautatoare de vedetism, daramite acest mic interpret sa joace daca nu rolul principal dintr-un film cu Steven Seagal (desi aici e deja o contradictie in termeni), macar micul rol din penumbra ce il infunta pe Bruce, baiatu’ lui badea Willis sau pe Julia, mezina familiei Roberts ori sa ofere o cana cu ceai alui mai ciocoflender si margelat actor roman, intr-o piesa de teatru pe o scena de la Bulandra.

Vlad si realitatea. Cu teatrul doar in suflet. Zilele anoste de genul:

” Vlaaaaaaaaaaaaaaaaad, cand pleci sa duci gunoiu’ ? Si poate cand te intorci inlocuiesti si tu becu’ din baie” pot fi mai putin plictisitoare. Stiu, suna a “Married with children” sau in pura traducere libera romaneasca “Familia Bundy” si de multe ori e o piesa de teatru ieftina in care noi,  actorii vietii noastre jucam acelasi rol pentru a ne implini micile placeri zilnice. Insa ai putea diversifica, ai putea sa te comporti in asa hal cum pe scena teatrului vietii nu poti sa o faci.

Teatrul loveste neindurator. Voucherul care te face artist.

N-ai vrea tu barbate ori tu, prea stimabila domnita sa ii arati tu lui, publicului vietii tale compus din oameni ce iti sunt prieteni ca, “a juca teatru” nu este doar o fraza pe care o folosesti deseori ca sa relatezi falsa atitudine  in fata realitatii.

Stii ce zic eu? Hai te fac un teatru, fii parte din el si natiunea iti va aprecia calitatile artisitice…sau fa-o doar de placere, ca sa iti tonifici zilele plictisitoare! Uite, sunt site-uri de astea care nu au ce face si pun in miscare vouchere ce te pot trimite “sa te faci artist”.

Stii ca fiul tau cocheteaza cu actoria, cu teatrul? L-ai vazut nu de putin ori in baie uitandu-se in oglinda si zicandu-i “inamicului”: “Are you talking to me?”, eventual tinand in mana un pieptan pe post de pistol Beretta? Dragostea-i si aprecierea ii va fi infinita cand va pasi in sala de curs cu voucherul in mana primit cadou de ziua lui.

Tratament impotriva timiditatii: teatrul

Sa nu mai spunem de prietenul vostru al mai bun la bancuri dar timid cand e vorba de un public mai mare, care nu va avea de ales decat sa desfaca acest cadou acceptand voucherul si sa devina un cursant sarguicios pe o scena de teatru.

In plus e un cadou inedit ce poate surprinde prin finete, un dusman al inculturii si cu atat mai mult cei dragi il vor aprecia.