X

talente ascunse

Talente ascunse. Esti pregatit sa le cunosti?

Cine spune ca nu are niciun talent, e un mare mincinos, chiar daca fara sa vrea… Fiecare dintre  noi are o predispozitie de a fi bun sau chiar excelent la ceva, fiecare dintre noi are asa-numitele talente ascunse. Daca unii norocosi reusesc sa isi descopere talentele de timpuriu si sa le valorifice, exista altii care traiesc toata viata cu frustarea banalitatii.

Aceste talente ascunse de care iti vorbesc sunt exact ca niste comori, cateodata e nevoie sa sapi mai mult pentru a le gasi. Din pacate, de cele mai multe ori asteptarile noastre sunt standard. Sincer, cand ai citit talente ascunse ti-a zburat mintea la desen, la muzica, pictura, sculptura si mai stiu eu ce calitate artistica nu-i asa? Stiu, cine nu si-ar fi dorit sa fie un mic Picasso, Mozart sau Gaudi? Din fericire, aptitudinile innascute nu sunt legate numai de arta, poti sa ai acea mica sclipire numita talent in orice activitate creatoare.

Talente ascunse care ies din tiparele clasice

talente ascunseDaca ti-ai dat seama ca esti “antitalent” la artele clasice ar fi bine sa incerci sa spargi tiparele care iti tulbura viziunea asupra propriei persoane. Aceste tipare functioneaza ca un zid inalt in jurul tau, zid care nu te lasa sa vezi peste el.

Pentru a-ti descoperi cu adevarat aptitudinile e nevoie cateodata doar sa experimentezi. Trebuie sa experimentezi mult, sa nu iti fie teama de esec si sa razi cand esti penibil.

De curand am urmarit un reportaj cu unele dintre cele mai neobisnuite talente din lume. Barbatul care poate trage o dubita numai cu genele, profesorul care deseneaza un cerc perfect cu mana libera intr-o secunda, femeia care canta la flaut cu narile, contorsionistul care incape intr-o racheta de tenis – toti acestia nu sunt cu siguranta oameni care si-au descoperit usor talentele si nici nu au fost intimidati de caracterul usor atipic al acestora. Da, pentru a-ti descoperi acele talente ascunse bine ai nevoie si de putin curaj…
talente ascunse

Concluzie: Toti avem talente ascunse

Cat la suta e geniu si cat e munca in compozitia talentului? Raspunsul nu este acelasi pentru toti, nu sta intr-un anumit numar de procente. Oricat de mica ar fi partea innascuta, putem construi peste ea cu multa dedicare.

Asadar, deschide-ti mintea si cu siguranta vei reusi sa creezi lucruri nemaivazute!