X

surse de inspiratie

Surse de inspiratie pierdute. Le declar nule…

Indiferent daca lucrezi sau nu intr-un domeniu creativ, inspiratia iti este necesara si chiar si pentru cele mai marunte lucruri din viata, de la amenanjarea locuintei, la gasirea cadoului perfect pentru o persoana draga sau chiar la alcatuirea propriei garderobe. Dar unde gasesti surse de inspiratie care sa te ajute sa dai frau liber imaginatiei?

Sunt sigura ca ai trecut si tu prin perioade de seceta in ceea ce priveste propria creativitate si ai fost napadit de sentimente de neputinta sau frustrare cand ai vazut ce lucruri marete pot face unii oameni din nimic si cat de greu este sa restitui originalul in banalul vietii cotidiene. Ni s-a spus ca trebuie sa gandim “ouside the box”, apoi cand toata lumea se straduia sa faca asta, ca trebuie sa ne intoarcem “inside the box”, dar parca nicaieri nu mai gasesti surse de inspiratie cu care sa dai viata viselor chiar si cu ochii deschisi.

Asadar, unde mai cautam surse de inspiratie intr-o lume a banalului cosmetizat?

Surse de inspiratie secatuite si propriile resurse inepuizabile

Ai citit carti despre cum sa fii creativ, ai studiat operele altora, ai urmat sfaturile celor mai mari creatori de…original, ai cules material de baza din suse de inspiratie dintre cele mai diverse si tot te simti neputincios. Ai obosit cautand, ocolind cel mai de pret izvor de inspiratie: propria minte.

I shut my eyes in order to see.

Nu ne nastem invatati, dar ne nastem capabili sa invatam si toata viata acumulam informatii, sunete, imagini, sentimente, pareri si trairi pe care nu le folosim si nu le combinam asa cum ar trebui. Lumea intreaga se afla in mintea ta, doar ca tu inca o cauti in exterior. Nu ai nevoie de surse de inspiratie, ai nevoie de stimularea propriei creativitati care exista, doar ca nu este disciplinata. Ai nevoie de de un instrument cu care sa dezgropi comoara din mintea ta, nu de alte si alte surse de inspiratie care sa o acopere la nesfarsit.

Hm…”creativitate disciplinata” – iata un oximoron care, in opinia mea, sta la baza imaginatiei formata, la randul ei, dintr-o multime de astfel de figuri de stil. Cum poate fi ceva reusit, cretiv, daca nu are un bob de intriga? Stiai ca acest cuvant, “oximoron”, provine de la oxus = ascutit si moros = tocit?

Surse de inspiratie – ce vezi in jurul tau?

Cand eram mica, avem o mare preocupare: imi imaginam, ore in sir, forme din nori. Este atat de distractiv si relaxant! Poti vedea desene cu adevarat uimitoare care nu exista pe cer, ci doar in mintea ta, care abunda in imaginatie si pe care nu incetezi sa o hranesti zi de zi.

surse de inspiratieLumea exterioara ne ofera, intr-adevar, o multitudine de surse de inspiratie, insa ce trebuie sa facem noi este sa o privim prin grila propriei imaginatii, chiar daca acest lucru presupune distorsionare…dar a vazut cineva realul in esenta sa?

Priveste in tine: esti o inepuizabila sursa de inspiratie, capabila de lucruri marete care te vor uimi…chiar si pe tine.