X

sub apa

Vis sub apa

Toti avem o lista de lucruri pe care visam sa le facem cata vreme ne aflam pe aceasta lume. Din pacate insa, din cauza unei credinte extrem de raspandite ca „e timp pentru toate”, sfarsim prin a amana acele lucruri. Facem ce facem si nu iesim din tiparul…concediu la mare, in care nu ne aventuram prea departe de prosopul de plaja.

Oricat de exotice ar fi destinatiile de vacanta pe care le alegem, cumva activitatile pe care le bifam raman in afara ariei exotismului.

Exploratori sub apa sau curajosi cu capul la fund…

Dintotdeauna mi-am dorit sa aflu secretele care se ascund sub panza la vedere a marii. Ce se ascunde in adancurile lumii subacvatice, cum arata locuitorii inotatori ai acesteia? Toate aventurile Jules Verne’iene in care se afundau gandurile copilariei, toate documentarele vazute la varste mai rasarite, toate fotografiile cu forme si culori rupte parca dintr-o alta lume – toate acestea nu au facut decat sa imi incite simturile pana la paroxism.

Dorinta a devenit cu atat mai gigantica cu cat intre vis si indreplinirea lui stau cateva ore bune de cursuri de inot. Vorba unui prieten: mai intai invata sa inoti ca broasca si apoi ca pestele.

Dar visul ramane, si devine din ce in ce mai colorat: