X

sfarsitul anului

Mai e foarte putin pana la sfarsitul anului…

…si, ca in fiecare an, am inceput sa ma gandesc la lucrurile care mi s-au intamplat anul acesta, mai bune sau mai rele, toate insa contribuind la momentul prezent, de care sincer nu pot sa ma plang.

Pot spune ca a fost un an bun, ghidandu-ma numai dupa sentimentul de pace resimtit in momentul in care tastez aceste cuvinte. Lucruri vechi incheiate, altele incepute, oameni si situatii noi, zambete noi, dorinte noi, cateva grame in plus de intelepciune – cam asta e albumului pe care il privesc la sfarsitul anului 2013…

Un cantec nu se poate canta niciodata de la sfarsit spre inceput. Trebuie sa-l canti totdeauna spre sfarsit. Pe parcurs, in timp ce canti inca si muzica te imbata, iti dai seama ca sfarsitul se apropie totusi, oricat l-ai amana. Incerci sa lungesti putin notele, dar asta nu da cantecul inapoi, nu reinvie ceea ce a murit din muzica intre timp. Amani doar sfarsitul. Te incapatanezi sa nu recunosti o evidenta. Ca orice cantec are un sfarsit. Oricat de frumoasa ar fi o melodie, vine o clipa cand ea e acoperita de tacere. Cand tacerea e mai puternica decat muzica. ~ Octavian Paler, Viata pe un
peron

Sfarsitul anului: The king is dead. Long live the king!

Tot timpul m-a fascinat aceasta formula care anunta succesiunea la tron a noului monarh. Lepadarea de trecut, acceptarea prezentului sub lumina promisiunii unui viitor mai bun: cam asta facem in fiecare an de Revelion. Desi unii spun despre Revelion ca este doar o noapte ca oricare alta, eu cred ca este una dintre cele mai sanatoase obiceiuri pe care le-am cultivat de-a lungul timpului. Noaptea dintre ani are un efect aproape vindecator pentru multi dintre noi: ne spala de trecut si ne pregateste pentru un nou inceput. In fiecare an, de revelion, arhivam anul scurs si…facem loc in mintea noastra pentru noul an.

Sfarsitul anului sau trecerea in nefiinta a trecutului

Au mai ramas doar cateva zile pana la Craciun si Anul Nou, zic ca e momentul perfect (inainte sa inceapa zarva Sarbatorilor) sa ne ordonam putin gandurile si sa facem pace cu anul care s-a incheiat.

Fie ca sfarsitul anului sa va duca multa liniste si sa va pregateasca pentru un An Nou minunat! 🙂