X

secrete de frumusete

Secrete de frumusete…expirate?

Multe lucruri s-au schimbat din secolul al XIX-lea. Atunci cand Barkham Burroughs a scris „Enciclopedia lucrurilor uluitoare si a informatiilor utile” in 1889, a dedicat un capitol intreg frumusetii, mai exact secretelor frumusetii, motivul invocat fiind urmatorului:

If women are to govern, control, manage, influence and retain the adoration of husbands, fathers, brothers, lovers or even cousins, they must look their prettiest at all time.

Sa vedem deci cele 11 sfaturi de frumusete propuse de Burroughs acum peste 100 de ani

1. Imbaiaza-te frecvent! O domnisoara/ doamna ar trebui sa faca baie cel putin o data pe saptamana. Ideal ar fi, daca e posibil, de 3 ori pe saptamana.

2. Solutia de curatare. Mai eficient decat sapunul e…amoniacul. Odata ce i-ai descoperit potentialul, nu vei mai putea trai fara el. Doar un capac turnat in cada functioneaza ca sapunul, curatand in profunzime porii.

3. Spala-te pe ochi! Nimic nu e mai atragator decat niste ochi sclipitori. Cel mai eficient mod de a obtine o privire cuceritoare este prin turnarea de…lesie de sapun in ei. In cazul in care nu te atrage aceasta tehnica, o alternativa rezonabila ar fi…picaturile de parfum turnate in ochi. Pentru acelasi efect stralucitor mai poti apela si la urmatoarea reteta: 5 picaturi de whisky si 5 de apa de colonie, turnate pe un cubulet de zahar. Bon appetit!

4. … Dar nu-ti spala parul! Apa este daunatoare pentru parul tau. In loc sa te speli, sterge-ti in fiecare seara murdaria cu ajutorul unui servetel. E recomandat, de asemenea, sa iti periezi parul de cat mai multe ori intr-o zi. O sesiune de periaj ca la carte ar trebui sa dureze in jur de 30 de minute.

5. Si…nu te spalata IN NICIUN CAZ pe fata! Pur si simplu curata-ti pielea fetei cu un unguent pe baza de glicerina, apoi usuc-o cu ajutorul unei bucati de piele de caprioara sau de bumbac. Ne inclinam in fata frumusetii unei femei care nu si-a spalat fata de trei ani dar se poate totusi lauda cu un ten curat, trandafiriu, dulce si atragator pentru domni.

6. Daca nu ti-ai spala nici mainile ar fi minunat! O mana cu adevarat frumoasa este catifelata, translucida si extrem de… murdara! Pentru curatarea acestora Burrougs recomanda folosirea, la fel ca in cazul curatarii tenului, a unui unguent pe baza de glicerina si a unui servet de bumbac, precum si purtarea de manusi in timpul imbaierii. Inca o data apa este inamicul.

7. Goala in fata ferestrei. Poftim?! Da, da, ai citit bine! Aceasta tehnica exhibitionista pare-se a fi extrem de benefica pentru frumusetea pielii. Asadar, jos textila pentru o scaldare in razele soarelui asa cum (nu) se cuvine! Spiritelor cu adevarat libere, Burroughs le recomanda chiar o sesiune de dans nud in fata ferestrei.

8. Ochi…heavy-metal. Nimic nu subliniaza frumusetea ochilor ca un contur bine definit. Solutia lui Burroughs? Cateva grame azotat de mercur (Hg(NO3)2) amestecat cu grasime vegetala. In lipsa acestor componente, doamnele isi pot trasa cu succes un contur frumos al ochilor cu funingine.

9. Adio genelor! Pe vremea stra(stra)bunicilor, genelor nu erau, dupa cum se pare, prea populare. Poate din acest motiv, se recomanda scurtarea lor in fiecare zi, cu ajutorul unui foarfece micut, ascutit. Cine are nevoie de gene pana la urma?

10. Buze…supte. O pereche de buze frumoase reprezinta dintotdeauna o caracteristica esentiala a frumusetii feminine. Din acest motiv, orice tanara femeie ar trebui sa se ingrijeasca de cat mai timpuriu de acest aspect. Chiar daca natura nu a fost darnica in ceea ce priveste grosimea buzelor, acestea pot fi ajutate pentru a deveni mai voluptuoase. Suptul buzelor este solutia secolului XIX. Atentie! Nu exista instrumente pentru aceasta operatiune.

11. Cu pereche! Ei bine, acum ca ai aflat ca apa e dusmanul, dupa ce ai dansat goala in fata ferestrei (sugandu-ti concomitent buzele), e timpul sa…tii aceste informatii doar pentru tine (nu degeaba le numim secrete de frumusete). Domnii, indiferent de secolul caruia apartin, sunt cam…speriosi in fata tehnicilor feminine de infrumusetare. Varianta 2 ar fi sa apelezi la metodele de infrumusetare ale secolului XXI.