X

Secret Santa

Despre Secret Santa, pentru cei care nu au auzit de el

Special pentru aceia dintre voie care nu se multumesc cu ce le lasa Mosul sub bradul impodobit in noaptea de Craciun, exista o solutie: Secret Santa! Unul dintre cele mai populare jocuri de Craciun – devenit deja traditie in mai toate companiile – Secret Santa se poate juca in familie, intre prieteni, sau la locul de munca.

Secret Santa: Mosul dinaintea Mosului

Iata de ce ai nevoie pentru Secret Santa:

  • O gasca de oameni
  • Un bol
  • Biletele
  • Un pix
  • Ceva banuti

Se fac biletele cu numele participantilor, se pun intr-un bol si fiecare dintre voi extrage un nume (se permite, normal, in cazul in care iti extragi propriul nume, sa mai incerci o data ;). Persoana al carei nume il gasesti pe biletel este cea careia va trebui sa ii cumperi, in secret, un cadou. Nu de putine ori, jucatorii triseaza si fac schimb de biletele pe sub masa – e un fel de traditie neoficiala a jocului. La sfarsit, Mosii vor pune intr-un mod cat mai discret cadourile intr-un loc prestabilit (poate sub un bradut dragut?), de unde vor fi ridicate de… „cei cuminti” in cadrul unei petreceri tematice.

Nota: ca sa nu fie cu suparare, de obicei se stabileste un buget maxim pentru cadouri, dupa posibilatile jucatorilor. Nu se va supara nimeni, insa, daca depasesti putin bugetul. Nu uita insa, Secret Santa e un joc, scopul este sa va distrati. Foarte bine vazute vor fi cadourile amuzante, deocheate sau care…„tradeaza” ceva despre cei care le primesc.

Secret Santa in afara jocului

Secret Santa e un tip tare simpatic, care nu se ocupa doar cu jocuri, ci si cu lucruri serioase: ii place la nevoie sa aduca zambete pe fete triste. Fii si tu un astfel de mos si ofera in dar bucurie celor care au uitat sa se mai bucure. Cum faci asta? Trebuie doar sa fii cu ochii, urechile si…Internetul in patru, si vei gasi zeci, sute de ocazii de a imbraca haina de Secret Santa pentru cineva mai putin norocos decat tine.

HO-HO-HO!