X

scrisul de mana

Pe 23 ianuarie am sarbatorit scrisul de mana…

…sau cel putin asta au facut americanii, care serbeaza an de an, la sfarsitul lui ianuarie, „Ziua Nationala a scrisului de mana”. Laptop, telefon, tableta – toate aceste dispozitive ne-au transfortat usor usor in adevarate masinarii de tastat, asa ca nu imi mai e cu mirare atunci cand literele imi ies strambe, schimonosite din varful penitei. De ce avem nevoie sa mai scriem de mana, poate de intrebi acum. Nu mai vezi utilitatea scrisului de mana? Ei bine, aceasta exista.

Sa nu uitam de scrisul de mana…

Conform Mental Floss, este important sa nu uitam scrisul de mana, deoarece acesta are numeroase beneficii:

1. Retii mai bine informatia. Scrisul de mana stimuleaza o parte a creierului numita sistemul reticular activator, care functioneaza ca un filtru pentru ceea ce creierul trebuie sa proceseze.  Vei da astfel mai multa importanta lucrurilor de care te ocupi in acel moment (ceea ce scrii). Nu degeaba multi dintre noi invatam in sesiune rescriind informatiile din cursuri.

2. Previne distragerea atentiei. Inveti pentru examen si nu ai nicio secunda de pierdut? Pentru a  nu cadea in capcana retelelor de socializare, care sunt adevarate devoratoare de timp, nu lasa din mana pixul – este dovedit faptul ca scrisul de mana ajuta la pastrarea unei stari de concentrare optime.

3. Tine creierul tanar. Unul dintre cele mai importanta beneficii cu care vine scrisul de mana este acela de antrenament al mintii. Conform cadrelor medicale, aceasta activitate este un exercitiu cognitiv cu adevarat eficient, implicand functiile motorii si de memorare.

Ce mai astepti? Pune mana pe stilou si, daca nu cumva ai de invatat pentru vreun examen, scrie o pagina de jurnal sau poate…o pagina din romanul pe care l-ai inceput. 😉