X


Iarna-i mai costisitoare: cros-ul cere doar picioare! (Gheorghe Culicovschi)

Dar merita, cu varf si indesat. Poate sa va confirme prietena mea. Sa va spun…

Neaahh…all you need ain’t love. Ai nevoie de un curs de schi!

Oficial, va anunt ca mi-am pierdut cea mai buna prietena. Nu am pierdut-o intr-un razboi mondial, ci in fata unui sport de iarna: schi-ul. „Draga mea, sunt super indragostita de baiatul asta, dar am fost cu el in Poiana. Si el e innebunit dupa schi si eu ma uitam la partie ca meduza la nisip. Ce ma fac toata iarna?”. Si minunata cum sunt i-am daruit de Craciun un voucher cadou pentru un curs de schi. Hahahaha!

Schi = pasiune si ambitie

Si evident se duce iubita mea prietena la cursul ei de schi. Si-a rupt pantalonii, a pupat zapada cu nasul de zeci de ori, o tatuat toata partia cu partea ei dorsala… M-a uimit ambitia  pe care a pus-o in a invata cum sta treaba cu betele, schi-urile, claparii, legaturile. Incetul cu incetul s-a prins cum sa schieze, sa evite copacii la coborare si sa cada inteligent. Si incetul cu incetul, schi-ul i-a devenit pasiune, hobby, obsesie, distrugator de prietenii. Si-a cumparat si echipament de schi: costum albastru cu alb, schi-uri albastre cu flori albe, bete blue-ciel. O curata nebunie!

Iubirea trece, dar schi-ul ramane.

Am incetat sa mai iesim in oras. In fiecare weekend pleaca la munte: sa practice „niste” schi. Concediul si l-a facut in Austria: ca sa incerce si partii de schi „neromanesti”.  In doua saptamani pleaca in Elvetia: tot la schi. De al ei amic iubitor si pasionat de schi s-a despartit pentru ca dansul nu a putut face freneziei femeiesti si  pentru ca dansa ar fi dormit mai degraba cu schi-urile decat cu el.

„Skiing is better than sex actually, because for me a good round of sex might be seven minutes. Skiing you can do for seven hours.„  (Spalding Gray)

Vorbim la telefon rar, blestem ziua in care i-am oferit cadou un curs de schi, dar o iert atunci cand imi spune: „Simt ca zbor la fiecare coborare. Simt ca imi explodeaza sufletul de fericire cand sunt in varful partiei. Nu stiu daca poti sa intelegi, dar ma simt ca un copil ce descopera o noua lume. Descopar cata energie imi da natura, descopar cat de mult imi place frigul in soare si zapada alba, alba, alba”.

Da stiu..am gresit. Am gresit nespus de mult.

Acel curs de schi nu trebuia sa i-l fac cadou. Nu trebuia sa i-l dau ei, trebuia sa il pastrez pentru mine!

Dar toate la timpul lor. Sorb cuminte din cafea si in loc sa astept vara, astept zapada viitoare, astept iarna viitoare.

Anunt de mica publicitate: schimb prietena obsedata de schi si profi la schi cu prietena necunoscatoare in schi si dornica sa invete schi iarna viitoare, alaturi de mine. Somebody, anybody?