X

sarutul perfect

Sa definim sarutul perfect…

Ba mai bine nu! De fapt, cred ca ar fi putin cam greu, daca nu chiar imposibil. De ce?! Pentru ca sarutul in general nu poate fi definit, nu se invata ci se traieste pur si simplu… Putem defini si chiar exemplifica in fata audientei pupatul, sarutarile, tuguiatul buzelor in diverse feluri si pentru diferite ocazii, insa cand vine vorba de sarut, si mai ales de sarutul perfect, lucrurile se complica.

Cum incepe sarutul perfect?! Parerea mea? Intre doi necunoscuti. Si mai bine, e primul sarut intre doi necunoscuti. Si eu am auzit povesti despre sentimentul stingher care te incearca atunci cand saruti pentru prima oara pe cineva, care poate duce la un sarut nu tocmai nereusit, si chiar am dat din cap aprobator cand am auzit astfel de constatari. Mai tarziu am aflat ca lucrurile nu stau chiar asa. Americanii ar spune ca e vorba de chimie (chemistry between two persons), lucru care este intr-o oarecare masura e adevarat, la care eu as mai aduga si conjunctura.

„Saruta ca si cand ar fi pentru intaia oara, saruta ca si cand ar fi pentru ultima oara…”

Sarutul perfect este mai mult decat o atingere…

sarutul perfect…mai mult decat o manifestare a intimitatii dintre el si ea, este ceva sublim pe care din pacate multi dintre noi am uitat sa il mai simtim cu adevarat, sa ne contopim cu el, dincolo de uniunea buzelor.

L-am vulgarizat, l-am transformat in accesoriu al unui erotism trivial si chiar l-am uitat in cine stie ce cotlon al memoriei… Cei norocosi si-l mai amintesc din cand in cand si simt in stomac un fior care ii face sa chicoteasca ori sa suspine.

Sarutul perfect nu e vulgar, nu e stingher, nu are nevoie de exercitiu, nu trebuie sa conduca neaparat la o mare poveste de dragoste, pur si simplu se intampla si trebuie pretuit, sau cum ne spune spune si Nichita Stanescu in al sau Poem:

Spune-mi, daca te-as prinde-ntr-o zi/ si ti-as saruta talpa piciorului, / nu-i asa ca ai schiopata putin, dupa aceea, / de teama sa nu-mi strivesti sarutul?

Sarutul perfect in imagini

Daca prin cuvinte nu am reusit sa iti reamintesc sarutul perfect, sper ca macar imaginile urmatoare sa iti improspateze memoria. 😉