X

Ti-ai facut planuri pentru noaptea de Sf. Andrei? Uita-le, pentru ca in noaptea aceasta ai ocazia sa faci lucruri mai importante: sa-ti visezi viitorul sot, sa stii de pe acum cat vei prospera la anul sau sa te feresti de strigoii far’ de pace! Indiferent ce alegi sa urmaresti, kit-ul complet de Sf. Andrei nu este costisitor si nici nu necesita experienta anterioara. Iata la ce ma refer:

Usturoiul: cumpara mult usturoi! Daca vreun strigoi a pus ochii pe tine, in noaptea de Sf. Andrei planuieste sa-ti faca o vizita. Asa ca nu sta degeaba! Unge tocurile usilor cu usturoi, atarna-l la fereasta, gateste-l! In aceasta noapte, spiritele ies din morminte pentru a se lupta intre ele la hotarul dintre cele doua lumi. Uneori se mai ratacesc si bat la usile oamenilor, asa ca nu deschide strainilor! Oricum, usturoiul ii va tine departe.g3

Traditii--obiceiuri-si-superstitii-de-Boboteaza
Busuioc: la fel de parfumat ca usturoiul, busuiocul nu trebuie sa lipseasca de sub perna fetelor nemaritate. De ce? Dimineata, ele se pot lauda sa si-au visat viitorul sot.

Doua oglinzi: dezbraca-te si, neinfricata, la miezul noptii, stai cu doua lumanari aprinse intre cele doua oglinzi. Iti poti vedea viitorul si pe sotul care-ti va fi dat. Ai grija sa faci cald in camera inainte! S-ar putea ca nici usturoiul mancat la cina sa nu te apere de raceala!

time10 minute: cam atat iti va trebui sa intorci toate canile si vasele cu gura in jos… Sau ai atat de multe?

grauO mana de grau: vrei sa stii cat de prosper vei fi in anul care vine sau daca iti va creste mare rasadul de rosii cherry de pe balcon? Atunci pune putin grau la incoltit si vei afla pana la Anul Nou.

O turtita sarata: dar n-o cumpara, ci pregateste-o chiar tu din faina, apa, sare, in cantitati egale. Aceasta trebuie mancata inainte de culcare pentru a-ti visa viitorul sot. Ca efect secundar, s-ar putea sa ai un cosmar avand in vedere ora tarzie la care trebuie s-o consumi…