X

retrospectiva 2011

Retrospectiva 2011: Elogiu unui an bun…

Desi pentru multi dintre noi, rememorarea (ca sa nu zic comemorarea) unui an incheiat inseamna incursiunea in propria memorie, in episoadele personale ale vietii care s-a scurs in acest an, uneori este bine sa ne pastram un orizont largit peste evenimentele care ne afecteaza direct existenta.

Ce a insemnat anul 2011 pentru intreaga planeta? Probabil mult mai mult decat s-a dat publicitatii, insa din lipsa de alte surse, vom fi de acord ca marile momente ale acestui an au fost cele despre care am citit in presa, am vazut la TV sau am barfit cu prietenii pe Facebook…

Retrospectiva 2011. Marile momente ale anului

Lasand deoparte evenimentele de natura economica, cele mai importante momente ale acestui an, celebrate printr-o vizibilitate ridicata, au fost o nunta si o inmormantare. Alegoria viata-moarte a fost, asadar, vedeta acestui an si ne-a dat de inteles ca suntem cu totii prinsi in dansul ei, fara scapare.retrospectiva 2011

Tineri, zambitori, moderni: Printul William si Catherine Middelton au adus un suflu nou monarhiei britanice, prin nunta care a tinut cu ochii lipiti de televizor milioane de locuitori ai planetei. Pe 29 aprilie 2011, succesorul la tronul Angliei si partenera sa Kate, au adus un tribut povestilor cu printi si printese, facandu-ne sa privim ca niste copii fastuoasa ceremonie.

Nunta dintre printul William si Kate Middleton nu a fost insa sigura nunta princiara de anul acesta. Pe 2 iulie, printul Albert al II-lea si-a legat destinul de cel al sud-africanei cu 20 de ani mai tanara, Charlene Wittstock. Nunta a fost o ocazie excelenta de a readuce in Pincipatul Monaco putin din stralucirea epocii lui Grace Kelly, mama lui Albert, decedata in 1982.

Marea Britanie a fost in centrul atentiei noastre in acest an, tensiunile din Londra si inchiderea saptamanului britanic News of the World, dupa 168 de ani de existenta, fiind subiecte de interes mondial.

retrospectiva 2011Langa toate aceste evenimente sta insa unul care a reusit sa ia ochii lumii, neintrand din pacate la categoria evenimente fericite. Disparitia lui Steve Jobs, cofondator si CEO al companiei Apple, a bulversat o lume intreaga si a condus la un omagiu planetar de o amploare nemaivazuta pentru un om in pozitia sa. Creativitatea, carisma si personalitatea sa l-au transformat intr-un model spre care privesc cu admiratie milioane de persoane din lumea intreaga…

Retrospectiva 2011: este asadar o celebrare a vietii…

…cu evenimente fericite si mai putin fericite, pentru ca pana la urma asa este si viata pe care o traieste fiecare dintre noi.