X

reguli de viata

Cateva reguli de viata pentru cei suparati…pe viata

Sunt momente in viata in care parca pierzi complet sensul existentei proprii… Fie ca treci printr-un esec in dragoste, fie te „prinzi” ca nu prea ai realizat mare lucru pana in momentul de fata, ideea este ca te simti mic de tot. In astfel de momente ai doua optiuni: fie aplici modelul-cliseu optimistic vazut in mai toate productiile hollywoodiene: te uiti in oglinda si iti zici ca esti cel mai tare, cel mai frumos, cel mai destept, ce sa mai, cel mai cel…ori faci putin haz de propriul necaz, insa nu fara un sambure de morala in acest haz. Personal, sunt adepta variantei doi si din acest motiv am zis sa share-uiesc 10 reguli de viata, enuntate de Dr. Cherie Carter-Scott, autoare, life coach si vorbitor motivational.

Asadar, cele 10 reguli de viata

1. Vei primi un corp. Fie ca il iubesti sau nu, este al tau pentru toata perioada.

2. Vei primi lectii. Esti inrolat intr-o scoala cu program full-time, numita „viata”.

3. Nu exista greseli, exista numai lectii. Evolutia este un proces alcatuit din incercari, greseli si experimentare. Experimentele ratate sunt o parte la fel de importanta a procesului ca si experimentele care „merg” in cele din urma.

4. Lectiile iti sunt repetate pana cand le inveti. O lectie iti va fi prezentata in diferite forme pana cand va fi invatata. Odata invatata o lectie, poti sa treci la urmatoarea.

5. Procesul de invatare nu se termina niciodata. Nu exista nicio bucata de viata care sa nu contina lectii. Daca esti viu, inseamna ca inca mai sunt lectii pe care trebuie sa le inveti.

6. „Acolo” nu este un loc mai bun decat „aici”. Atunci cand „acolo” devine „aici”, vei gasi pur si simplu un alt „acolo” care ti se va parea mai atragator decat „aici”.

7. Cei din jurul tau sunt oglinzi in care iti vezi reflexia.  Nu poti iubi sau uri ceva despre o persoana decat daca reflecta un lucru pe care il iubesti sau il urasti la tine.

8. Ce faci cu viata ta depinde de tine.Toate instrumentele si resursele necesare sunt la tine. Ce faci cu ele tine doar de tine. Alegerea sta in mainile tale.

9. Toate raspunsurile sunt la tine. Raspunsurile la intrebarile pe care ti le pui sunt inauntrul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa privesti, sa asculti si sa crezi in ele.

10. Vei uita toate acestea.

Eu zic ca sunt niste reguli de viata destul de inspirate…

…si sper ca poti tine cont de toate, mai putin de ultima. 😉