X

puterea imaginatiei

Puterea imaginatiei ti-a dat aripi in copilarie

Atunci cand suntem doar niste bucati de om, cu parul fin si ochii mari si jucausi, avem cu totii o mare abilitate de a desena cu mintea si de a umple golurile detectate de ochi, prin puterea imaginatiei. Copiii sunt mici creatori, pictori cu un penel care deseneaza in cele mai crude culori imagini, personaje, lumi intregi, retusand  realitatea asta seaca astfel incat ea sa devina frumos de privit, magica…

Cu cat ne deschidem mai larg ochii catre lumea palpabila, cu cat aflam mai multe lucruri despre cum “functioneaza” mecanismul acesteia, o demitizam, ii furam putin cate putin din magie. Cunoasterea inseamna intr-adevar intelepciune, dar oare vrem sa stergem orice urma­­ de mister si sa ne privam mintea de o forta incredibila, numita puterea imaginatiei?

The power of imagination makes us infinite.

Cand eram copila, imi placea sa imi las imaginatia sa zburde in voie. Era nevoie doar sa inchid ochii ca sa imi imaginez ca sunt pe covorul lui Aladdin, ori in Olimp alaturi de zeii puternici, sau ca sunt vreo printesa cu parul scurt care trece prin tot felul de aventuri. Sincer imi lipsesc mult scenariile create prin puterea imaginatiei si mi-e greu sa imi dau seama cand si cum anume au disparut acele episoade creatoare.

Puterea imaginatiei este inca in interiorul tau…

…prafuita probabil, incuiata intr-un sertar peste care s-au pus teancuri de alte amintiri. Realitatea cotidiana ne da palme pana ne ameteste si ne tulbura privirile, ne intuneca gandurile si nu ne mai lasa mintea sa zboare.

Puterea imaginatiei este inca in tine dar trebuie accesata. Cum o accesezi? Prin exercitii de imaginatie, care incep cu detasare si cu eliberarea de toata energia negativa stocata in creier. Apoi, dupa ce mintea va fi scapat de toate poverile poti sa incepi joaca.

Du-te in parc sau oriunde in natura, intinde-te in iarba si incepe sa-ti imaginezi: cum copacii sunt de fapt fapturi cu parul verde care danseaza in jurul tau, cum soarele iti trimite sarutari fierbinti pe frunte si prin plete, cum vandul este o zana care danseaza cu copacii, fluturandu-si fusta lunga si larga. E prea mult? O imaginatie prea bogata ti se pare semn de nebunie? Si cine a hotarat ca nu e bine sa fim putin nebuni, ma intreb… 🙂

Puterea imaginatiei vindeca o lume care a uitat sa mai viseze

puterea imaginatieiVisele dar si visurile parca ti s-au transformat de-a lungul anilor nu-i asa? Daca atunci cand erai copil visai ziua sa devii astronaut si noaptea ca zbori deasupra orasului printre nori, acuma visele dar si visurile au devenit mai pragmatice parca.

Ce e de facut? Creeaza! Orice: o poveste, o bratara din scoici, coregrafia pentru un dans, o mancare delicioasa, o casa in copac. Esti capabil de atatea lucruri minunate, trebuie doar sa le visezi si ele pot deveni realitate!

Din cand in cand mai inchide ochii ratiunii si deschide-i pe cei ai imaginatiei. Vei vedea lucruri absolut minunate!