X

Pretentii prea mari?

Ai primit un cadou! Nu conteaza cu ce ocazie, daca te asteptai sau daca ai fost luat complet prin surprindere. Te-ai trezit ca cineva ti-a facut un dar. Ce pretentii ai de la el? Pentru tine conteaza felul in care se prezinta cadoul, esti mult mai interesat sa afli ce e inauntru, esti curios in legatura cu bugetul care a fost alocat pentru cadou sau… pur si simplu apreciezi gestul?

pretentii-cadou

Vrei, nu vrei, esti sincer ori nu vrei sa recunosti, ai anumite pretentii de la darurile pe care le primesti, si nu e neaparat ceva rau in asta. Cum iti asterni asa dormi, cum daruiesti, asa primesti. Tu in ce categorie de pretentiosi de incadrezi?

Spune-mi ce pretentii ai ca sa-ti spun cine esti

  • Meticulosul – El este cel care daruieste cele mai frumos impachetate cadouri. Ambalajul perfect mulat pe obiect, fundita pusa unde trebuie, eticheta cu urarea de rigoare scrisa impecabil, cam asa arata cadoul daruit de un meticulos. Ce-i inauntru conteaza mai putin. Nu ca nu si-ar da silinta sa-ti daruiasca ceva frumos, dar el stie ca poate scapa basma curata daca impacheteaza ca la carte chiar si cel mai banal dar. Normal ca are pretentii ca si cadourile pe care le primeste sa se prezinte la fel de bine.
  • Perfectionistul – El iti va darui intodeauna cadoul perfect. Chiar daca e ceva ce-ti doreai sau un lucru de care aveai nevoie, perfectionistul va fi permanent pe faza. Evident ca pentru el continutul este cel important, asa ca arata-te foarte multumit de ce ai primit, il vei face fericit. Un om practic si poate usor materialist, perfectionistul va judeca intodeauna ce se afla in cutia cadoului.
  • Materialistul –Pentru el nu conteaza nici cum ai ambalat cadoul, nici mesajul pe care il transmite acesta. Pentru materialist cel mai mult cantareste pretul cadoului. La ziua lui de nastere se incumeta sa participe doar cei cu buzunarul gros, dar el cu siguranta e invitat la aniversarile tuturor, pentru ca nu se sfieste sa daruiasca lucruri cu adevarat scumpe. Materialistul este un…pretentios
  • Darnicul – Te trezesti cu un cadoul de la el fix cand te astepti cel mai putin, iar indiferent ce-i daruiesti tu, el se va arata extreme de incantat. Greu de crezut ca mai sunt si astfel de oameni. Darnicul poate ca nu-ti va darui cele mai spectaculoase cadouri, nu vor fi nici scumpe si nici perfect impachetate, dar ti le va darui din toata inima sa. In ceea ce priveste cadourile primite, el n-are cine stie pretentii, atat timp cat acestea ii sunt oferite cu tot sufletul.

Fara pretentii

Nu exista niciun lup rau aici, nici meticulosul, nici perfectionistul…nici macar materialistul. Nimeni nu judeca pe nimeni. Insa, un lucru e cert, cel care are cele mai multe de castigat e darnicul, care in loc sa priveasca darul ca pe un obiect, il priveste ca pe un gest, ca pe un semn de prietenie, ca pe un fapt pe care nu-l va uita niciodata.

Si pana la urma chiar conteaza ca ambalajul nu era cel mai aratos, ca n-ai primit exact ce-ti doreai sau ca s-au cheltuit putini bani pe cadoul tau? Dar tu tot ai ramas cu o dilema: ce pretentii au ceilalti de la mine? Decat sa te agiti aiurea cu gasirea cadoului perfect, cu impachatatul ca la carte si cu suma de bani pe care o cheltuiesti, nu mai bine oferi ceva mult mai important?

Ofera un moment unic, ofera o amintire, ofera o intamplare de neuitat si ofera din inima. La urma urmei, marinimosul este pe drumul cel mai bun!