X

povestea iepurasului de pastePovestea iepurasului de Paste si frumusetea copilariei

Pastele aduce lumina si speranta in sufletele tuturor, iar pentru copii… un “bonus”: dulciuri de la Iepuras! Mic, pufos, haios, Iepurasul aduce fiecare an cosuletul sau cu oua de ciocolata si imparte copilasilor zambete si bucurie, lasand in urma amintiri frumoase care raman in suflet chiar si dupa ce magia… dispare.  Dar povestea iepurasului de Paste… ti-o amintesti?

Povestea iepurasului de Paste, pentru cei mici si pentru cei mari

Iepurasul de Paste sau “Oscher Haws”, asa cum se mai numeste simpaticul prieten al copiilor, s-a nascut in Germania in anii 1500, avandu-si originea cel mai probabil in traditia populara precrestina. Unele legende il leaga de zeita Lunii, Eostre, care a gasit pe un camp intr-o iarna o pasare incredibil de frumoasa, dar ranita si, pentru a o salva, a transformat-o intr-o iepuroaica ce facea oua. In semn de multumire, aceasta i-a daruit zeitei ouale decorate si astfel s-a nascut obiceiul oferirii de oua de ciocolata sau frumos pictate celor mici in aceasta perioada.

O alta povestioara suna cam asa: o mama singura era tare necajita pentru ca Pastele se apropia si nu avea ce sa le daruiasca celor 7 copilasi ai sai. Intr-o zi, in timp ce cei mici cutreierau prin padure pentru a aduna vreascuri, mamei i-a venit ideea de a vopsi cateva oua si a le ascunde printre frunze si flori, in gradina. Asadar, a luat ouale frumos decorate in sort si le-a dus in gradina, unde le-a asezat atent intr-un cuibar pentru a nu se sparge, apoi le-a acoperit cu crengute si frunze.

A doua zi, copii s-au trezit nerabdatori sa-si primeasca darurile, iar mama le-a spus sa caute in gradina. Alergand afara galagiosi, copilasii au speriat un iepuras care a tasnit din locul in care mama ascunsese ouale, iar cei 7 fratiori si-au descoperita astfel cadourile, ramanand convinsi ca iepurasul a fost cel care le-a adus.

Povestea iepurasului de Paste si bucuria din ochii copiilor

povestea iepurasului de paste
Legende mai sunt multe, insa dincolo de povestea iepurasului de Paste, ceea ce conteaza cu adevarat este sclipirea din ochii prichideilor atunci cand primesc darurile de ciocolata de la nazdravanul urecheat!

Pregatiti cosuletele, pregatiti zambetele… pregatiti-va sufleteste pentru marea Sarbatoare a Invierii!

O zi frumoasa! 🙂