X

Spiridusii mosului au inceput deja sa primeasca scrisori si s-au apucat in forta de treaba, ceea ce inseamna ca Sarbatorile sunt la cativa pasi distanta! E timpul sa iti pui in ordine lista de dorinte si sa incepi deja sa iti inviti prietenii si familia sa ti se alature in distractia unui Secret Santa de acest Craciun.

Iata mai jos cateva ponturi care te vor ajuta sa incepi sa iti organizezi propriul Secret Santa… online, mai ales daca anul acesta nu te poti revedea cu toti prietenii si rudele aflate in alte orase sau chiar tari.

Generatorul online de Secret Santa

Elfster este cel mai bine cotat generator online de schimburi de cadouri Secret Santa, iar marele sau avantaj este ca e mereu usor de folosit, gratuit si distractiv!
Daca nu stii ce este Elfster, tot ce ai de facut pentru a incepe sa-l folosesti este sa iti creezi un cont. Acceseaza site-ul web Elfster, da click pe „Join”, alege-ti un nume de utilizator si o parola unice, care sa iti permita accesul rapid la cont si sa iti dea voie sa folosesti functiile excelente ale Elfster – lista de dorinte si discutiile de grup, de pilda. O alta optiune pentru a accesa Elfster este sa intri de pe Facebook si sa te conectezi pe Elfster cu contul de Facebook.
Ai deja un cont Elfster, dar nu ti-ai ales un nume de utilizator sau o parola? Poti face asta oricand cu un simplu click pe „Join”, in partea de sus a paginii de start. Membrii familiei pot impartasi toti aceeasi adresa de e-mail pentru conturile lor, pentru ca fiecare cont are propriul nume de utilizator si parola. Dupa ce ai parcurs toti acesti pasi, esti gata sa primesti si sa oferi cadouri!

Planifica evenimenul Secret Santa si invita-ti prietenii

Aduna-ti prietenii si familia, indiferent daca sunt cu tine in oras sau la distanta mai mare, pentru o adevarata extravaganta online. Chiar daca nu veti face sarbatorile impreuna, la aceeasi masa si in jurul aceluiasi brad, Elfster va va ajuta sa ramaneti conectati si este un mod convenabil de a organiza familii, prieteni, comunitati din mediul online sau grupuri de colegi.
Esti gata de un schimb de cadouri intr-un Secret Santa online anul acesta? Incepi cu numai cativa pasi simpli! Da click pe “Santa Generator”, pe home page-ul Elfster, apoi pe “Start a Gift Exchange”. Completeaza tot ce trebuie pentru a crea schimbul si esti gata. Cei pe care ii inviti la Secret Santa vor fi adaugati in mod automat intr-un grup nou creat, care va ramane accesibil in contul tau pentru utilizari viitoare.

Daca vrei sa folosesti un grup creat anul trecut, de pilda, pentru un schimb de cadouri de anul acesta, nu trebuie decat sa incluzi membrii acestui grup, logandu-te in cont si dand click pe “Santa Generator” si apoi click pe numele grupului pe care vrei sa il incluzi. Vei putea selecta “Start a Gift Exchange” pentru a crea si a personaliza optiunile schimbului. Fa click apoi pe “Invita Prieteni” si alege din lista membrilor grupului “Trimite Invitatii”.
Daca vrei sa incluzi mai multe persoane intr-un grup existent, o vei putea face si vor fi adaugati automat in grupul existent pentru un plus de confort. Membrii grupului vor primi apoi email-uri care le vor permite sa raspunda invitatiei tale la Secret Santa.

Daca faci parte dintr-o comunitate mare online, un schimb de cadouri pe Elfster este un mod excelent de a va cunoaste. Poti invita membrii foarte usor, de pe “Invita membri”, unde vei gasi optiunea “Posteaza un Link” catre comunitatea ta, optiune ce le va permite sa se alature automat schimbului. Daca exista probleme de confidentialitate pentru unii dintre membrii grupului, vei gasi optiuni legate de informatiile personale, in tab-ul Privacy al schimbului de cadouri.

Gestionarea schimbului de cadouri

Stim ca atunci cand te ocupi de organizarea unui eveniment, lucrurile pot deveni uneori dificile, insa iata cateva raspunsuri pentru unele intrebari frecvente, care te vor ajuta sa iti gestionezi mai bine grupul si care iti vor face treaba mai usoara.

 

Trebuie sa schimbi adresa de email a unui membru al grupului? In primul rand va trebui sa mergi pe pagina “Participanti” a schimbului. Daca vezi optiunea “Schimba informatiile utilizatorului” pentru persoana respectiva, da click pe ea si corecteaza adresa de email. Daca nu vezi optiunea, inseamna ca persoana are deja un cont inregistrat si nu esti autorizat sa ii schimbi informatiile personale din cont. Insa poti face click pe “Trimite linkul schimbului de cadouri” pentru a directiona invitatia catre alta adresa de email. Persoana va putea intra astfel in cont pentru a-si actualiza adresa.

Vrei sa incluzi participanti care nu ti-au raspuns la invitatie? Daca stii pe cineva care ar vrea sa participe, dar nu ti-a raspuns la invitatie, vei gasi in pagina “Participanti” optiunea de Accept sau Decline. Daca nu vezi aceasta optiune, inseamna ca invitatii trebuie sa adauge informatii la contul lor, iar pentru asta trebuie sa raspunda, sa ofere informatiile cerute si sa participe la Secret Santa.

Vrei sa previi situatiile in care sotii sau fratii se trag la sorti unii pe altii? Cand dai click pe “Draw Restrictions” (Restrictii pentru tragerea la sorti) vei putea selecta eventuali membri ai listei pe care nu vrei sa ii extraga alti membri. Nu iti face griji, organizatorul este singura persoana care poate vedea aceste setari, astfel ca doar tu vei sti acest secret! Daca ai mai folosit acelasi grup in trecut, te poti asigura ca bifezi sa nu se extraga aceleasi perechi si anul acesta, pentru ca perechile de anul trecut vor ramane salvate in informatiile grupului.

Vrei sa stii cum se extrag numele pentru schimb? Numele sunt extrase automat de sistemul Elfster in ziua pe care ai ales ca deadline pentru participare. Exista insa si posibilitatea de a alege sa nu faca Elfster tragerea la sorti. Daca pana la acea toti participantii au raspuns invitatiei, poti face click pe “Extrage numele” in orice moment vrei, iar participantii vor fi notificati pe email ca au fost “cuplati”. Nu uita ca numai cei care au acceptat invitatia vor fi inclusi in tragerea la sorti, asa ca asigura-te ca toata lumea a dat accept inainte de a face extragerea. Daca e necesar sa refaci tragerea la sorti, ai un buton Undo, pe care dupa ce il apesi poti face corectiile necesare si apoi poti face click din nou pe extrage numele.

Ai de inclus un ultim sosit? Daca vrei sa mai inviti pe cineva la Secret Santa dupa ce ai facut extragerile perechilor, vei gasi optiunea “Vrei sa adaugi un ultim sosit?” in partea de sus a paginii Participanti. Dupa ce accepta invitatia, numele ultimului sosit sau ultimilor sositi va aparea intr-o caseta galbena, dar va trebui sa extragi un nume pentru cei veniti mai tarziu. Daca ai mai mult de un intarziat, poti face click pe “Draw names” in caseta galbena si se vor face perechile intre acestia. Daca ai un singur intarziat, vei alege pe cineva care va extrage persoana nou venita, iar extragerea initiala a acelei persoane va fi acordata intarziatului.

Vrei sa stergi un schimb pe care nu il mai doresti? Vei gasi optiunea de a sterge un schimb nedorit sau un schimb creat din greseala facand click pe fila „Editare” din schimbul de cadouri.

Foloseste-te de ponturile utile de mai sus pentru a incepe un schimb de cadouri de Secret Santa online, care te va ajuta sa impartasesti bucurie si emotie cu prietenii si rudele, indiferent de distantele care va despart.

Sursa: https://blog.elfster.com/2015/10/31/lets-get-gifting-helpful-tips-to-get-started-with-your-secret-santa-gift-exchange/