X

plictiseala in cuplu

Plictiseala in cuplu sau… inceputul sfarsitului

“Te iubesc ca-n prima zi!” – iata o declaratie frumoasa si… putin lipsita de sens.  Cum este posibil sa iubesti o persoana cel mai mult in prima zi, si nu dupa luni/ ani petrecuti impreuna, dupa clipe frumoase traite in cuplu si greutati depasite de mana? Raspunsul este unul cat se poate de simplu: inceputul relatiei se afla sub semnul descoperirii persoanei de langa tine in timp ce, pe masura ce anii trec, intervine plictiseala in cuplu.

Mai mult, aceasta ne distanteaza in timp de persoana iubita, pana la momentul in care ne dam seama ca putine lucruri ne mai leaga si ajungem sa punem capat povestii de dragoste. Asadar, cum facem sa evitam acest scenariu trist, sa revitalizam o relatie si sa anihilam plictiseala in cuplu?

Psihologii ne ofera raspunsul. Si, zau, nu este complicat deloc! 😀

Combate plictiseala in cuplu asumandu-ti 2 roluri

Acela de iubit/ iubita dar si de cel mai bun tovaras de aventuri! Conform Psychologytoday.com, cheia unei relatii fericite si de lunga durata este ca cei doi parteneri sa iasa periodic din rutina zilnica si sa traiasca impreuna experiente noi si incitante, care sa includa cooperare, relaxare si aventura.

Si nu, nu ma refer la o simpla plimbare in parc (desi si aceasta a devenit o amintire pentru multi dintre noi din cauza stresului zilnic), ci la o experienta noua cum ar fi, spre exemmplu, o lectie de alpinism sau o drumetie pe cararile inguste de munte. Caci, pana la urma, unde e mai frumos toamna daca nu la munte?

Optiuni sunt multe, important este sa iesiti din cercul vicios serviciu-acasa si sa va redescoperiti unul pe altul. Asadar, scoateti bicicletele sau rolele din camara, inscrieti-va la un curs de dans impreuna sau destindeti-va cu o sedinta de echitatie!

Din punct de vedere psihologic, unul dintre secrete este faptul ca ajungem sa asociem trairile pozitive cu persoana cu care le impartasim si astfel sa ne simtim mai atrasi de ea. 😉

Plictiseala in cuplu, o amintire!

plictiseala in cupluAsadar, uita de plictiseala in cuplu si redescopera emotia primelor zile ale relatiei tale de dragoste! Veti trai mai frumos si va veti indragosti unul de altul si mai mult in fiecare zi. 😀