X

pin-up girls

Pin-up girls. Ce sunt ele si de ce ne plac atat de mult?

Nu de putine ori ne-a fost dat sa auzim de celebrele pin-up girls. Daca acum cativa ani multi dintre noi  nu prea stiam care-i treaba cu domnisoarele in cauza (desi banuiam ca e vorba de niste domnisoare …”bine”), astazi nu prea e copil de gradinita care sa nu aiba habar de fustitele si de zambetele ispititoare ale frumoaselor cu forme apetisante.

Pentru cei care insa nu sunt familiarizati cu personajele, o fata pin-up sau un model pin-up este acea persoana care se lasa admirata si fotografiata in spiritul culturii pop, in scopul ilustrarii unei atitudini sau a unui curent cultural. (rockabilly.ro) Feminitatea afisata de pin-up girls sta in mare parte sub semnul unor personalitati din domeniul actoriei, dansului si modelingului.

Pin-up girls: feminitatea din nou la moda

De ceva vreme, nu le mai vedem pe frumoasele domnisoare numai in fotografii, ilustratii si picturi, ci am inceput sa le vedem pe strada, in revistele de moda si chiar pe pielea unor domni sau doamne, sub forma unor tatuaje colorate. Asadar, frumoasele in tinute ademenitoare sau in desuuri care cresteau pulsul domnilor, sunt extrem de populare in zilele noastre si nu intentioneaza, din cate se vede, sa piarda prea curand din popularitate.

Pin-up girls: inainte si dupa

Desi multi dintre noi le-am admirat in diverse reviste, publicatii sau carti postale, nu toti stim cum aratau cu adevarat modelele, care, ce-i drept, nu erau  ferite de mici ajustari inainte de a fi transpuse in ilustratii.

Sa admiram impreuna un Inainte si Dupa pentru cateva pin-up-uri ilustrate in anii ’50. Vizionare…placuta!

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girlspin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls

pin-up girls