X

personaje celebre

Personaje celebre si plete pe masura

De la faimosul bob al Zeldei Fitzgerald si pana la tunsoarea „in scari” a lui Jeniffer Aniston, au existat de-a lungul timpului numeroase coafuri care au starnit invidie si imitatie din partea observatorilor. Tunsorile atat de speciale si populare au apartinut unor personaje celebre, furand putin din farmecul „purtatorilor” si inspirand mii de foarfece  de pe intreg mapamondul. Tu pe care ai experimentat-o? Zi sincer!

Personaje celebre si tunsori care au devenit tipar

1. Zelda Fitzgerald si bobul ei.

personaje celebre

Sotia autorului F. Scott Fitzgerald nu a lasat tumultuosul sau mariaj sa o opreasca din a deveni un icon al erei jazz. Purtandu-si buclele taiate pana la barbie, Zelda s-a transformat de-a lungul anilor intr-o figura emblematica a rebeliunii si a stilului de viata glamour. Despre coafura sa nu cred ca mai are sens sa discutam, fiind una dintre putinele care au rezistat atat de bine de-a lungul anilor. Astazi, nu e greu sa zarim un strop din „spiritul” Zeldei, daca ne aruncam ochii asupra fetelor (denumire generica pentru doamne si domnisoare), fie ele rebele, ori pline de stil.

2. Veronica Lake si buclele sale.

personaje celebre

Apetisanta vedeta de cinema cu al sau par superb blond a fost pinup-ul cel mai in voga al anilor ’40. Frumusetea sa coplesitoare a adus faima coafurii cu pletele trecand de umeri, bucle mari si ultracunoscuta suvita ce invaluia cu mister ochiul drept al actritei. Totusi, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Veronica a renuntat la coafura sa deja consacrata pentru a le incuraja pe femeile care lucrau in fabrici sa opteze pentru coafuri mai practice.

3. Elvis Presley si al sau Pompadour.

personaje celebre

Frizura regelui rock’n’rollului isi are originile in secolul al XVIII-lea, fiind purtata de una dintre amantele lui Louis al XV-lea, Madame de Pompadour. Freza rockabilly, extrem de populara intre reprezentantii sexului puternic din anii 1950 inca face valva atunci cand este purtata deopotriva de barbati si de femei.

4. Beatles-ii si “mopurile” lor.

personaje celebre

Cunoscute sub numele de „mop-tops”, frizurile de la inceputul anilor ’60 ale celor 4 geniali ai pop-rockului au generat un adevarat curent in randul tinerilor apartinand acelei generatii, insa si printre cei din generatiile urmatoare. Spre sfarsitul anilor ’60, Beatlesii au abandonat look-ul in favoarea unor frizuri mai lungi.

5. Brigitte Bardot si a ei coafura ciufulita.

personaje celebre

Sirena marelui ecran din anii ’60 este cea care a starnit curentul pletelor zburlite atat de populare si astazi la shooting-urile de moda si pe catwalk. Universal cunoscuta ca si seducatoare, coafura a dobandit un farmec atemporal.

6. Mia Farrow si tunsoarea Pixie.

personaje celebre

Faimosul haistylist Vidal Sassoon a realizat magica sa creatie pe o „panza” extrem de inspirata, si anume actrita Mia Farrow, inainte de interpretarea rolulului din Rosemary’s Baby. Cu aceata taietura, viziunea multimii asupra parului foarte scurt la femei a fost reinventata, un nou tip de senzualitate feminina luand nastere.

Alte personaje celebre (si pentru cositele lor):

7.  Pam Grier si al ei Afro

personaje celebre

8. Bob Marley si incalcitele dreadlocks

personaje celebre

9. Jennifer Aniston si frizura „Rachel”

personaje celebre

Sursa: www.time.com