X

o viata fericita

Ce inseamna o viata fericita?

Greu de spus. Nu cred ca poate da cineva o definitie pentru “o viata fericita”, pentru ca aceasta depinde de de pasiunile, de prioritatile si de personalitatea fiecaruia dintre noi. Insa… de multe ori nici macar nu ne dam seama cat suntem de fericiti din cauza nevoilor, a stresului, a micilor probleme de zi cu zi care reusesc sa streaga zambetul cu greu instalat pe buzele noastre.

 

Si daca te-as intreba acum daca esti fericit, mi-ai da un raspuns rapid, fara pic de ezitare? Daca nu, iata cea mai simpla metoda prin care iti pori da seama daca ai o viata fericita, viata pe care ti-ai dorit-o.

Cum stii sigur daca ai o viata fericita

Simplu! Iei o hartie si un creion, te asezi comod pe un fotoliu si scrii cum ar arata o zi perfecta pentru tine. Ce ai face in acea zi, fara niciun fel de restrictii, cu cine ti-ai petrece timpul, ce activitati ai desfasura de la pima ora a diminetii si pana noaptea tarziu. Tot ce trebuie sa faci este sa fii complet sincer cu tine insuti!

Stiu, pare o sarcina dificila, sa inghesui intr-o singura zi tot ce iti doresti de atat de mult timp sa faci, insa tocmai aici este cheia: fiind nevoit sa pastrezi doar lucrurile cu adevarat importante pentru tine, iti vei da seama ce te face fericit si apoi… nu trebuie decat sa bifezi ce deja se regaseste in viata ta. 🙂

O viata fericita, in mainile tale

o viata fericita
La propriu si la figurat. Vei fi surprins cand vei avea aceasta listuta in mana si vei vedea ca seamana destul de mult cu o zi obisnuita din viata ta (ok, cu o zi de weekend :p): multe dintre persoanele pe care le vrei alaturi iti sunt deja, te poti bucura de multe lucruri marunte fara de care o zi n-ar mai avea sens (cati dintre voi au trecut cafeaua de dimineata? :D) si, nu in ultimul rand, ei realiza ca nimic nu este imposibil si ca poti bifa toate punctele de pe aceasta mica lista, cat timp esti sanatos si in putere!

Asadar, sa realizam ce este frumos in viata noastra si sa fim recunoscatori, caci numai astfel vom avea o viata fericita! 🙂