X

o bucurie

O bucurie, de Sarbatori

Am auzit multe persoane blamand elanul celor din jur de a darui o bucurie sau de a face un gest frumos in aceasta perioada, aducand argumente de tipul “Daca esti un om bun, esti tot timpul, nu doar de Sarbatori!” sau “Face un bine doar pentru ca este <<la moda>> in aceasta perioada, nu simte cu adevarat!”.

Si ce daca? Chiar daca aveti dreptate, ce mai conteaza motivul pentru care o persoana face un gest frumos (speranta ca va ajunge in rai, “slefuirea” imaginii personale, lauda pe retelele sociale etc.), cat timp binele este facut?

O bucurie mica, o schimbare in lume!

Nu, nu te indemn sa fii egoist si sa ascunzi, in spatele faptei tale, unul dintre motivele enumerate mai sus, ci sa traiesti bucuria de a ajuta de cineva!

Nu conteaza ce alegi sa faci: sa donezi jucarii unui orfelinat, sa duci un kilogram de portocale intr-un azil de batrani, sa petreci 1 ora pe saptamana cu cei abandonati de familiile lor sau, pur si simplu, sa-ti imbratisezi bunica mai des.

Dincolo de lumina pe care o vei vedea in ochii tuturor acestor persoane care au nevoie de ajutor, vei fi mai impacat cu tine seara, cand vei pune capul pe perna. Iar  o bucurie mica oferita unei persoane este doar inceputul, caci binele pe care il faci va creste ca un bulgare de zapada la deal si, intr-o masura mai mica sau mai mare, vei schimba lumea.

O bucurie in dar… un gest anonim?

Iar daca pastrezi pentru tine fapta buna sau iti strigi gestul in gura mare, ramane doar la alegerea ta. Pana la urma, un astfel de gest frumos poate fi si o incurajare pentru cei din jur sa nu mai judece, ci sa faca si ei, la randul lor, o bucurie!

Spor la facut bine! 😉