X

numere de magie

Sa incepem cu cateva numere de magie…

Cine de aici nu si-a dorit la un moment dat sa fie magician? Cine nu a scos in mod miraculos un iepure de jucarie dintr-o palarie largita, imitatie timida a unui joben? Publicul? Unul restrans, normal, parinti, bunici, prieteni mai mici… Doar exclamatia: Tanaaa! mai mai ca depasea in maiestrie tanaa-ul magicianului imitat. De la numere de magie cu carti si pana la mers pe apa ori levitat, fascinatia oamenilor in ceea ce ii priveste pe magicieni este o „boala” veche de cand lumea, al carui leac nu cred ca va fi descoperit prea curand.

Inexplicabilul, magia intr-o lume lipsita de poveste, pare sa fie hrana pentru enorm de multi oameni, care raman incremeniti in fata anularii…”imposibilului”.

Numere de magie care ne lasa incremeniti

Ce este fascinant atunci cand vorbim despre numere de magie este ca, in majoritatea cazurilor, stim ca este vorba de …o smecherie, mutare a atentiei, dexteritate extraordinara, inventii secrete, si totusi nu renuntam nici in ruptul capului la cuvantul magie.

Sceptici ori visatori, in public nu respira nimeni atunci cand magicianul efectueaza numarul. Pentru a-i deconspira secretul, ori poate in cautarea efectiva a magiei intr-o mare de pragmatism, ochii ii privesc fara sa clipeasca pe acesti super-oameni.

Numere de magie inexplicabile

Pe langa numerele de magie cu iepuri, porumbei, carti de joc pe care, cu ceva exercitiu, multi dintre noi am reusi probabil sa le executam, exista si unele numere de magie ale caror secrete raman ascunse bine. Sunt ele trucuri sau dezvaluie puterile cu adevarat magice ale „purtatorilor de joben”? Iluzie sau magie? Cam asta e intrebarea.

Sa ii vedem acum pe maestri cu ale lor numere de magie, ce depasesc orice imaginatie:

1. Chris Angel mergand pe apa

2. David Blaine levitand

3. David Copperfield, taindu-se in doua