X

nume noi

Cand lumea are nevoie de nume noi

Te trezesti, treci prin rutina de dimineata: dus, spalat pe dinti, imbracat, cafea…deschizi usa, faci acelasi drum pana la munca, 8-9 ore, apoi acelasi drum spre casa… Ei bine, cam asta e realitatea (aproximativa) a milioane de oameni, un tipar de la care, de frica sau din comoditate, nu prea ne abatem. In aceasta lume cu trasee bine marcate, e bine si sanatos sa te mai “ratacesti” din cand in cand, sa te faci ca nu vezi marcajele. Poti sa faci acest lucru exact cum iti doresti. Poate ca in dimineata asta in loc de cafea bei un fresh de portocale, poate ca pe fata nemachiata vei pune un rus rosu, poate ca in loc de binecunoscuta ruta spre munca, vei alege o alta. Poate ca in locul unor vechi nume, vei folosi un set de nume noi.

Nume noi: refresh pentru minte

Cand rutina, plictiseala se transforma in niste viermisori care iti erodeaza mintea sta doar in puterea ta sa iti tratezi creierul de aceasta maladie. Un tip de tratament pe care il recomand este joaca de-a creatorul de cuvinte. Cine spune ca trebuie sa folosim mereu aceleasi cuvinte plicticoase, aceleasi expresii arhicunoscute, cand sta in puterea noastra sa ne jucam dupa bunul plac cu literele. Ce iti propun astazi este un exercitiu de creativitate, la pachet cu o doza mica de umor: inventarea de nume noi pentru lucruri care fac parte din existenta ta zilnica, sufocata de anost.

Nume noi, intelesuri vechi

nume noiSi uite-asa mi-am facut listuta mea de nume noi pe care urmeaza sa le lansez in necunoscut in urmatoarele zile, ca tot s-a schimbat aerul, sa schimbam nitel si vocabularul. Asta nu inseamna ca uitam sa vorbim si sa scriem corect, ca stergem din minte denumirile vechi, ci doar ca ne vom juca impreuna cu numele unor obiecte de care ne-am plictisit poate un pic (sau de moarte).

Sa nu mai lungim inutil povestea si sa privim defilarea:

Ceas: masinaria timpului

Chei: nu-ne-uita

Semafor: rosu-stop

Umbrela: Nu-te-ploua

Cafea: leac-pentru-cascati

Scaun: Raft pentru sezut

Ochelari: ferestre pentru ochi

Facebook: cartea de buzunar

Telefon: fac-tot-ce-vrei

 

Asteptam, la adresa redactiei, si alte idei. Nu va sfiiti! 😉