X

v

Lucruri bune, pe bune

Cele mai bune lucruri in viata nu sunt lucruri. Asadar, data viitoare cand te hotarasti sa-ti faci singur un cadou, nu da iama in magazine, caci nu acolo vei gasi ‚lucrurile’ de care ai cu adevarat nevoie.

Lucruri bune cu care sa te innoiesti

1. Libertatea de a fi TU – nimic nu e mai obositor decat sa te prefaci ca esti altcineva decat esti cu adevarat. Scoate masca si nu te mai teme de ce va spune unul sau altul despre tine. Nimic nu iti va da o senzatie mai mare de libertatea decat a fi tu insuti. Permite-ti sa fii ridicol, copilaros, nebun si cum mai vrei tu.

2. Imaginatie fara limite – traim intr-o lume in continua miscare; diferentele se vad de la o zi la alta, ritmul fiind unul ametitor pentru majoritatea din noi. Si se pare ca cei cu o imaginatie descatusata nu doar isi traiesc din plin viata in aceste vremuri iuti, ci o…creeaza. Fii unul din creatori, da frau liber imaginatiei!

3. O minte deschisa. Fiecare omulet in parte pe care viata ti-l arunca in cale stie ce tu habar n-ai. Pastreaza-ti mintea deschisa si fii un vesnic culegator de informatii. Cu cat vei culege mai multe puncte de vedere cu atat iti vei extinde viziunea asupra acestei lumi si vei gasi mai multe drumuri pe care poti sa apuci. Urechile deschise si mintea si mai deschisa!

4. Greseli multe si marunte. A te feri de greseli inseamna a te tine la adapost de viata. In loc sa iti concentrezi energia pe evitarea greselilor, experimenteaza cat mai mult si nu te lasa descumpanit de greselile inevitabile pe care le vei face pe drum. Important e ca ele sa nu te opresca, ci sa iti dea un avant si mai mare spre reusite.

5. Un pahar plin cu lucruri potrivite. Nu e important doar sa vezi partea plina a paharului, ci sa vezi ca ea e compusa din lucruri care iti fac cinste si care iti bucura sufletul.

6. Cuvintele potrivite. Cuvintele pot crea sau pot distruge. Desi sunt „doar niste conventii sociale”, cuvintele sunt extrem de puternice, asa ca iti recomand sa le folosesti cu grija – grija de a nu rani cu ele, ci de a insufla optimism celor care te asculta.

7. Bucura-te de ce ai! Stiu, tot timpul ne dorim mai mult: de la noi, de la prieteni, de la iubiti, de la viata. In acest vartej al dorintelor se intampla din pacate sa uitam sa ne bucuram de ceea ce avem deja. Traim deci cu o iluzie a fericirii viitoare, cand ar trebui sa ne umplem de fericire in fiecare secunda. Motive avem sigur, trebuie doar sa nu uitam punctul 3.