X

nu renunta niciodata

Nu renunta niciodata, dar niciodata!

Am observat, de-a lungul anilor, ca oricate exemple as fi primit „din carti”, oricate lectii mi-ar fi dat mama care stia mereu ce-i mai bine pentru mine, experientele personale – nu musai ale mereu – m-au atins de fiecare data mai puternic. Ce sa fac, asa sunt eu, mai…Toma necredinciosul. Urmatoarele experiente personale sunt ale unor oameni mari, care au fost vazuti al un moment dat de cei din jur ca fiind marunti. Ei ne vor spune astazi: Nu renunta niciodata! si vor argumenta indemnul cu ajutorul experientelor personale.

Nu renunta niciodata si inc-o data!

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ~ Samuel Beckett

Pe sistemul…oamenii sunt rai si invidiosi, le voi da cuvantul urmatorilor:

1. Winston Churchill a ramas repetent in clasa a sasea si a fost infrant in toate competiile electorale pentru functii publice pana la varsta de 62 de ani, cand a devenit…prim-ministru. Mai tarziu, a scris urmatoarele: „Nu renunta niciodata. Niciodata, niciodata, niciodata – in nimic, mare sau mic, maret sau neinsemnat. Nu renunta niciodata cu exceptia cazurilor in care o faci pe considerente de onoare sau de bun simt. Niciodata, niciodata, niciodata – nu renunta niciodata.”

2. Thomas Edison. Pe Tommy, profesorii l-au „laudat” a fi… ”prea prost pentru a invata ceva”. Ca inventator, Edison a facut nu mai putin de 1000 de incercari esuate pana sa inventeze becul. Intrebat de un report cum s-a simtit esuand de 1000 de ori, el a raspuns: „Nu am esuat de 1.000 de ori, ci becul a fost o inventie cu 1.000 de pasi”.

3. Sigmund Freud…a fost huiduit de pe podium in timp ce isi prezenta pentru prima oara ideile in fata comunitatii stiintifice din Europa. Cum a reactionat? S-a intors in biroul sau si a continuat sa scrie.nu renunta niciodata

4. Albert Einstein nu a vorbit pana la 4 ani si nu a citit pana la 7. Parintii l-au crezut inapoiat mintal, iar unul dintre profesorii sai l-a descris ca fiind: „lent la minte, pierdut iremediabil in vise prostesti”. In continuare pe lista „succeselor”, Einstein a fost exmatriculat de la scoala si a fost refuzat la Scoala Politehnica din Zurich.

5. Walt Disney a fost concediat de un editor de ziar pentru  ca „era lipsit de imaginatie si de idei bune”. A dat faliment de mai multe ori inainte de a construi Disneyland.

6. Fred Astaire. Dupa prima sa repetitie pentru un rol, Fred a fost catalogat intr-un mod deloc magulitor de unul dintre regizorii de la MGM: „Nu poate juca. Nu poate canta. Usoara calvitie. Poate dansa putin”. Una dintre lectiile lui: „Cu cat urci mai mult, cu atat iti sunt permise mai multe greseli. Cand ai ajuns in varf, daca faci suficiente greseli, vor fi vazute ca stilul tau.”

7. Henry Ford a cunoscut falimentul de cinci ori inainte de a da lovitura cu Uzinele Ford.

8. Beethoven manuia teribil vioara, profesorul sau spunand despre el ca „nu are nicio sansa sa devina compozitor”

9. Van Gogh a vandut doar un singur tablou in timpul vietii, surorii unuia dintre prietenii sai. Acest lucru nu l-a oprit insa sa picteze peste 800 de lucrari

10. Jerry Seinfeld „a inghetat” in fata publicului la prima sa reprezentatie, nefiind capabil sa scoata vreun sunet. Desi a fost batjocorit de audienta, a revenit noaptea urmatoare si si-a terminat numarul in aplauze frenetice.

Nu renunta niciodata – un indemn care ar trebui sa devina viral

Asadar, iti propun tie, draga cititorule, sa il raspandesti cu drag si spor, in stanga si in dreapta, caci acolo unde il vei semana vor rasari multe si frumoase zambete.