X

nomazi1

Despre nomazii zilelor noastre – cei care nu rezista intr-un singur loc prea multa vreme

Conform unui studiu recent, barbatii moderni sunt de-a dreptul plictisitori. Tinerii zilelor noastre au  mai putin spirit de aventura decat tatii lor, deoarece sunt mai putin pregatiti fizic si le lipseste motivatia. Daca la sfarsitul anilor ’70, barbatii erau cu 48% mai interesati de practicarea unor sporturi „extreme”, procentul a scazut astazi pana la 28%. Realizatorii studiului nu pun declinul pe seama cresterii interesului feminin pentru sporturi ca parasutism, scufundari sau alpinism, ci pe scaderea apetitului masculin pentru acest tip de activitati.

Fotoliul mare, device-urile din ce in ce mai numeroase si mai potente, existenta online pe retelele de socializare sunt, dupa cum se pare, „responsabilitati” cu adevarat mancatoare de timp si chef pentru barbatii zilelor noastre, care cu greu se mai urnesc din locuintele excesiv de confortabile.

Nomazi pe doua roti

Totusi…cei care se incumeta in a iesi din monotonia existentei ultra tehnologizate nu au disparut cu totul, una dintre dovezile care atesta acest fapt fiind chiar filmuletul de mai jos.

„Suntem creaturi care se hranesc din fiecare moment. Bantuiti de imposibil, si de orice lucru posibil imaginat. Ne aruncam intuitia in necunoscut pentru a ne simti in viata. Nu-l poti masura, insa, dincolo de bicicleta, e un sentiment… Acolo unde ajungem noi, nu vei avea acces la Wifi, insa conexiunea va fi sigur mai buna. ”