X

mistere din romania

Mistere din Romania…habar (n-)avem?

Strainii se pot „lauda” atunci cand vorbesc despre tarisoara noastra cu informatiile despre un anume conte al vampirilor, despre care noi romanii stim chiar mai putine decat ei.

Cine spune despre Romania ca adaposteste doar legenda taticului vampirilor e mic copil, zic eu acum. Caci am aflat de curand ca harta fantastica a tarii noastre este plina de paduri pe care vizitatorii le descriu ca adevarate „portaluri” catre alte lumi, sate maramuresene in care masinile „aluneca” la deal, temple misterioase, comori blestemate si multe, multe alte mistere autohtone despre care cei mai multi dintre noi stim foarte putin, inspre nimic…

Cateva mistere din Romania, pentru cei „rosi” de curiozitate

Padurea Baciu, situata la vest de Cluj-Napoca, este considerata o poarta intre lumi, oamenii temandu-se sa ii calce „pragul” din cauza fenomenelor paranormale intalnite aici. Cei care s-au incumetat totusi sa se plimbe printre copacii padurii misterioase (localnici sau curiosi) au observat tot felul de fenomene stranii: lumini cu forme si culori ciudate, voci si chipuri umane, senzatii fizice inexplicabile (arsuri de piele, anxietate, stare de lesin, sete excesiva, iritatii, dureri de cap), umbre ciudate, voci si chipuri umane si chiar OZN-uri care se pot vedea deasupra locului. Zona a fost cercetata de numerosi cercetatori si specialisti in paranormal din intreaga lume, multi dintre ei reusind sa prinda pe pelicula multe dintre misterele padurii.

Templul Ursitelor din Sinca Veche sau Manastirea sapata in piatra de la poalele Fagarasilor, este un alt loc incarcat de magie de pe plaiurile mioritice. Despre locul sacru pe care este construita manastirea se spune ca ar avea o vechime de aproape 7.000 de ani, existand numeroase controverse legate de originea lui. Unii spun ca manastirea este unul dintre primele locuri de cult crestin din Dacia, altii se leaga de unele inscriptii necrestine de pe unul din peretii locasului pentru a sustine ipoteza unui templu din perioada predacica. Cei care patrund in manastirea sapata in piatra sunt incercati de cele mai multe ori de „energii ciudate” sau „stare deosebita”. Aparitiile inexplicabile – sfere de lumina, cruci si semne stranii – culmineaza in preajma marilor sarbatori religioase, cand oamenii spun ca aud coruri care par sa vina din cer. Cei care au auzit corul nepamantesc spun ca muzica parea religioasa, iar cuvintele, desi se auzeau clar nu puteau fi deslusite.

Comoara blestemata din Rapa Diavolului. Situata la doar cativa kilometri de satul Poiana Treistii din comuna Cosminele, judetul Prahova, rapa este un loc pe seama caruia localnicii au creat o adevarat legenda. In vremurile de demult, spun cei din zona, preotii daci faceau aici ritualuri, invocand fortele naturii si spiritele pentur ghidare si protectie. Mai tarziu, haiducii locului ar fi ingropat aici o comoara nemaivazuta, pazita insa de duhuri necurate care bantuie zona. Se spune ca doar cine doarme in zona primeste in vis solutia pentru a ajunge la comoara. Insa, dintre cei care au incercat de-a lungul timpului sa dezgroape comoara, se spune ca multi ar fi innebunit sau ca au ratacit zile intregi, fara tinta, fiind gasiti la zeci de kilometri departare, cu hainele sfasiate si privirile pierdute. As spune ca rapa cu pricina nu e tocmai locul ideal de camping, cei care si-au pus din curiozitate sau din pura intamplare cortul acolo fiind treziti din somn de fosnete, zgomote ciudate si chiar zgaltaieli ale cortului. Pe langa toate astea, cei care si-au luat inima in dinti si au incercat sa dezgroape comoara vorbesc despre aparitia unor duhuri inspaimantatoare cu cap de taur si trup uman.

Mistere din Romania care l-ar face cu siguranta si pe Dracula sa tremure de frica…

Si acestea sunt doar o mica parte dintre toate misterele nascute pe plaiurile mioritice. Insa destul cu povestile de groaza pe ziua de azi, sa ne intoarcem la realitate si sa uitam (pentru moment) de legende si fapte inexplicabile. Va las cu bine! Muhahaha 😉